Апарати УЗД і їх види

Дата публикации: 22.07.2015
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Сьогодні УЗД обладнання є просто незамінним в будь-якому медичному центрі, незалежно від напрямку діяльності. Ультразвукове дослідження – це затребуваний метод неінвазивної діагностики, завдяки якому можна безболісно, нешкідливе і швидко вивчити стан внутрішніх органів людини. Цим і пояснюється широке застосування УЗД апаратів у всіх областях медицини. Якісні прилади дозволяють отримувати результати високої точності, на основі яких можна робити висновки і проводити подальші дослідження. Серед виробників ультразвукового устаткування лідерами на ринку є: Esaote, Philips, Medison (Samsung), Toshiba, Siemens і деякі інші. Продукція цих компаній давно зарекомендувала себе як якісна і надійна.  

Що може впливати на вартість УЗД апарату

Ціна обладнання може залежати від безлічі критеріїв, але це не означає, що вони якимось чином відбиваються на якості приладу. До них відносяться:  
- Країна виробництва - вартість збірки в різних частинах світу суттєво відрізняється;
- Вартість комплектуючих - будь УЗД апарат складається з безлічі частин, які виробляються десятками сторонніх компаній;
- Вартість транспортування деталей - залежить від того, наскільки розвинена інфраструктура;
- Вартість розробки програм, а також керуючих компонентів, які використовуються в апаратах. Якщо виробник розробляв застосовувані режими роботи самостійно, то він включає свої витрати в загальну вартість, при цьому такі самостійні розробки не є гарантією високої якості роботи цих режимів.
Однак, враховуючи те, що багато відомі американські і європейські компанії розміщують складальні цехи в Китаї або Південній Кореї, не слід загострювати увагу на те, де саме був зібраний апарат, оскільки ці виробники дорожать своїм ім'ям, а значить, ретельно стежать за якістю.

Які бувають УЗД апарати

• Стаціонарні прилади є консоль з монітором на кронштейні, а також панеллю управління, яка розміщена над системним блоком, куди і підключаються датчики. Таке обладнання призначене для застосування в приміщенні медзакладу. Його конструкція забезпечує максимальний комфорт при проведенні огляду. Як правило, вони мають невеликі розміри, що дозволяє легко переміщати їх з приміщення в приміщення, транспортувати на ліфті, але не розраховані для виїздів до пацієнтів;
 
• Портативні (мобільні) прибори схожі на ноутбук або мають вигляд моноблока з розкладний клавіатурою.   Крім цього є моделі планшетного типу, які можна легко тримати однією рукою. Вони можуть застосовуватися в кабінетах (встановлюватися на столик або спеціальну стійку), переноситися в палату для діагностики   лежачих хворих, а також використовуватися для виїзду додому до пацієнтів. Функціональні можливості портативних моделей не настільки широкі, як у стаціонарних, оскільки вони практично не підлягають модернізації, а розширення функціоналу може бути здійснено лише за рахунок програмних рішень. Таким чином, в арсеналі медичного центру бажано мати як стаціонарний УЗД апарат , так і портативну модель.


Коментарі до статті
Розгорнути