компресійний рукав

Дата публикации: 13.04.2015
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Ефективним і незамінним засобом для профілактики, лікування лімфостазу (набряку) верхньої кінцівки є компресійний рукав . Також носіння даних виробів є актуальним після видалення лімфатичних вузлів, яке супроводжується перетинанням лімфатичних судин, а також після мастектомії, оскільки вони дозволяють скоротити процес лікування. Відмінний лікувальний ефект досягається за рахунок використання при виготовленні виробів синтетичної тканини або натурального каучуку, застосування безшовною технологією,   а також збереження природного повітро, - теплообміну шкіри. Рукав компресійний створює градуированную компресію, забезпечуючи збільшення тиску від кисті руки до її плеча. Виріб змодельоване таким чином, що воно не заважає в повсякденному житті виконувати домашню роботу, займатися фізкультурою і т.д. Рукав може фіксуватися на руці за допомогою силіконової гумки або через плече закріплюватися еластичним ремінцем з регульованою застібкою.

Що таке ступінь компресії рукава?

Існують три ступеня компресії рукавів.  
• 1 клас компресії - легка компресія, застосуються, коли ще немає набряку, але необхідно виконувати фізичну роботу після операції (займатися домашніми справами і т.д.). Також вироби цієї компресії рекомендуються ослабленим і літнім людям, що мають показання для призначення;
• 2 клас компресії – помірна компресія, використовується при набряках верхніх кінцівок, наявності порізів і паралічів, після променевої терапії при онкології молочної залози,   післяопераційної і посттравматичної лімфодерме, тромбозі, тромбофлебіті, келоїдних рубцях;
• 3 клас компресії – сильна компресія, моделі таких виробів виготовляються на замовлення і застосовуються у виняткових випадках.

Як вибрати компресійний рукав?

1. Необхідно проконсультуватися з лікарем, який тип рукава необхідний у вашому конкретному випадку. Дізнайтеся, який клас компресії вам потрібно. Також слід визначитися з фасоном – це може бути просто рукав на гумці (моделі   0403 Tonus Латвія, mediven ® armsleeves   Medi Німеччина), подовжений рукав (з напіврукавичкок) mediven 95 armsleeves   Medi, рукав з пальцями mediven esprit Medi, рукав з плечем Tonus 0403- 01 і 0403-02. Все це слід дізнатися у лікаря, оскільки консультанти в магазині не мають право рекомендувати вам той чи інший виріб, а можуть тільки підібрати модель на підставі призначення лікаря.
2. У магазині вам допоможуть зняти індивідуальні мірки і, виходячи з них, підберуть потрібний розмір виробу, необхідного фасону і класу.  
3. Надівши рукав, ви повинні відчувати себе комфортно, навіть з урахуванням тиску.
4. Вибираючи рукав без рукавички, слід враховувати, що іноді накопичується в руці рідина під тиском може опуститися нижче до зап'ястя і кисті (за межі рукава), утворивши набряк у місці, де його не було раніше. Дуже зручною є модель, в якій закривається і кисть, і пальці до середини.  
5. Багато воліють купувати рукав з " плечем ", пояснюючи це тим, що рукав не скачується донизу, рука трохи підтримується. Хоча якщо придбати вироби такого висококласного виробника, як Medi (Німеччина), то можна не турбуватися про те, що якась модель виявиться не комфортною.  
Носіння компресійного рукава при наявності набряку 1-2 ступеня надаватися лише під час виконання фізичної роботи (прибирання, миття посуду тощо). У разі набряку 2-4 ступеня виріб носиться протягом дня і знімається тільки перед сном.


Коментарі до статті
Як можна замовити рукав
Добридень! На жаль, на даний момент немає в наявності. Дякую за звернення!
Вітаю! Мені потрібен компресійний рукав для дитини 2 років (Німеччина).
Добридень! На жаль, зараз у нас немає компресійних рукавів. Можливо, вам підійде щось інше у розділі компресійного трикотажу /cat_171.htm
Як мені замовити рукав з ремінцем та з пальцем 2 класу. , якщо живу у Запоріжжі
Розгорнути