Пандуси для людей з обмеженими можливостями

Дата публикации: 13.03.2015
Дата обновления: 06.04.2023
Пандуси для інвалідних колясок покликані допомогти людям з обмеженими можливостями максимально безпечно і швидко спуститися, а також піднятися на бордюр, подолати нахил або ступені. Пандус являє собою похилу поверхню для вертикального переміщення людини в інвалідному кріслі-колясці. Існують декілька видів пандусів.
Які бувають пандуси?
• Стаціонарні пандуси – це цілісна конструкція без можливості її переміщення. Вони встановлюються біля громадських будівель і житлових будинків. На їх розміщення потрібне узгодження з державними структурами і пов'язане з певними проблемами, такими як створення проекту, наймання робітників і т.д.
• Портативні (мобільні) пандуси прості в транспортуванні і можуть застосовуватися в будь-яких умовах, таких як заїзд на бордюр, подолання декількох сходинок при виході / вході в під'їзд будівель, а також при посадці в автомобіль.
Чим зручні переносні пандуси?
Сьогодні навіть у великих містах при зведенні будинків лише в 10% з них встановлюють пандуси, що вже говорити про провінцію. Тому відсутність такої конструкції позбавляє людину, що пересувається в інвалідному візку, можливості виходити з дому і він опиняється ув'язненим в чотирьох стінах. Тому єдиним оптимальним рішенням стає придбання переносного пандуса. Благо нинішні виробники підійшли до вирішення цієї проблеми професійно, налагодивши випуск компактних, зручних, розкладних пандусів для колясок.
Типи складних переносних пандусів
- Рампи для подолання порогів;
- Розсувні й телескопічні пандуси;
- Ролл-пандуси.
Розсувні й телескопічні пандуси являють собою універсальні конструкції, які підходять абсолютно для будь-якого сходового маршу.   Виріб являє собою висувну площадку, що розкладається на необхідну довжину. Ролл-пандуси скручуються, як звичайний килимок і завдяки компактності вони легко перевозяться. Рампи для інвалідних колясок володіють невеликими розмірами в порівнянні з іншими конструкціями. В основному вони призначені для переміщення коляски через бордюр або інші ділянки, які характеризуються різкими перепадами висоти. Їх установка проводиться за лічені хвилини.  
Найбільш популярні моделі пандусів
• Широкий пандус ПШ, Шанс / Норма-Трейд підходить у випадках, якщо планується застосовувати його завжди в одному місці;
• Поперечний розкладний пандус ПРП, Шанс / Норма-Трейд стане підходящим варіантом, якщо необхідно подолати велику різницю у висоті. Він може складатися по довжині;
• Широкий розкладний пандус ПШР, Шанс / Норма-Трейд підходить, щоб долати велику різницю у висоті і може складатися по довжині;  
• Переносний пандус ПП Шанс призначений, щоб долати перешкоди однакові по висоті;
• Розкладний пандус ПР Шанс / Норма-Трейд дозволяє подолати однакові по висоті бар'єри.  
У складеному вигляді складні пандуси нагадують акуратні валізки невеликого розміру. Така особливість дає можливість застосовувати їх певному колу людей з обмеженими можливостями, а користувачам електроколясок - навіть самостійно.
 


Коментарі до статті
цікавить "- Рампи (пандус) для подолання порогів"
Весь асортимент пандусів - /cat_279.htm
Розгорнути