Кілька порад щодо застосування ефірних масел

Дата публикации: 26.02.2015
Дата обновления: 06.04.2023
Кілька порад щодо застосування ефірних масел
Для тих, хто вперше вирішив придбати ефірні масла, напевно задається питанням, який мінімальний набір цих коштів краще взяти в першу чергу, не витративши великих грошей, а також як їх правильно застосовувати. Як один з універсальних варіантів, може стати набір масел чайного дерева, лаванди і будь-якого цитрусового. Розповімо кілька рецептів з використанням цих речовин, які підійдуть для різних випадків життя.
Коли корисно масло чайного дерева
Така речовина стане ідеальним антисептиком. Ефірна олія чайного дерева виявиться ефективним, якщо необхідно вилікувати вугровий висип, продезінфікувати ранку, зняти подразнення шкіри, позбутися лупи. Також воно допоможе при вірусних, бактеріальних інфекціях, запаленнях в ротовій порожнині, пародонтите, екземі, дерматиті, укусі комах, циститі, грибкових інфекціях і в тому числі статевої сфери. Можна сміливо сказати, що немає такої області, де масло чайного дерева не було б ефективним. Його застосовують у період епідемій грипу – як інгаляції, компреси, масажі при застуді, кашлі. Як знезаражуючий засіб його використовують в аромалампу, також для полоскання білизни або миття підлог можна капнути 3-4 краплі цього в столову ложку солі і додати у воду. Добре підсилює дію чайного дерева лаванда лікарська.
Чарівні властивості лаванди
Тим людям, кому запах чайного дерева здається надто насиченим, для тих же цілей можна застосовувати ефірну олію лаванди. Її аромат просто божественний і подобається практично всім. Її масло допоможе впоратися з опіками і в тому числі сонячними. Якщо додати в аромалампу пару крапель, то вона допоможе швидко заспокоїти дитину, заснути. Також корисним і приємним стане легкий масаж із застосуванням суміші будь-якого рослинного масла і 2-3 краплями лаванди, прийняття ванни з « лавандової » сіллю, також можна просто капнути пару крапель перед сном на подушку. Прекрасний аромат і оздоровлюючий ефект мають креми і масляні суміші для обличчя з лавандою, проте не слід додавати ефірне лавандова олія в промислові креми, незважаючи на те, що часто такі рекомендації зустрічаються в літературі. Воно заспокоїть чутливу шкіру, зніме набряклість, загоїть запалення і ранки, відновить суху шкіру, корисно застосовувати після гоління. Лавандова олія використовується в масках для волосся, можна додавати в нейтральні шампуні або просто капнути у воду для ополіскування волосся пару крапель і додати невелику кількість лимонного соку. Можна робити для зволоження шкіри суміші лавандового і цитрусового масла (добре підійде бергамот або грейпфрут), це крім відмінного ефекту дає приголомшливий запах, що викликає відчуття свіжості, бадьорості та гарного настрою.
Цілющий ефект цитрусових олій
Ефірні масла цитрусових володіють бадьорять властивостями, якщо вам необхідно рано встати або зосередитися на вирішенні важливого завдання, хочеться відчути прилив сил, то досить нанести на долоні краплі і потерти їх одна об одну. Цитрусові масла можуть виконувати антибактеріальні та жарознижувальні дії. А, наприклад, ефірне масло лимона, крім цих властивостей, добре очищає від запалень жирну шкіру, відбілює зуби (можна додати пару крапель на зубну пасту),   виводить шлаки з організму. Крім того воно сприяє розчиненню каменів у жовчному міхурі та нирках. Практично всі цитрусові масла можуть допомогти у вирішенні такої поширеної жіночої проблеми, як целюліт. Щоб знизити апетит достатньо іноді протягом дня вдихати аромат цитрусового масла з пляшечки і буде менше хотітися їсти. Корисно приймати ванну з цитрусовими маслами — &Nbsp; 5-6 крапель на ванну (розвести в какао, солі, молоці і т.п.). Пам'ятайте, цитрусові ефірні масла дуже активні, тому ніколи не перевищуйте дозу, не використовуйте їх в сонячні дні, так як вони можуть бути фототоксичності. Всі процедури з цими маслами краще робити ввечері. Хороший ефект для шкіри дають обгортання, для цього слід додати в глину, мелкомолотого зерна кави, розпарений порошок ламінарії або ж фукуса до 8-10 крапель будь-якого ефірного цитрусового масла. Далі нанести на проблемні місця і обернути харчовою плівкою, а зверху покласти теплу ковдру (1:00), це стане прекрасним антицелюлітним засобом. Можна додати масло цитрусових в будь базове масло і застосовувати, як   зміцнюючий, зволожуючий крем для тіла. &Nbsp;
Без сумніву той, хто вже зміг випробувати на собі всі чарівні властивості ефірних масел, напевно захоче завжди мати їх у своєму домашньому арсеналі і поповнювати новинками, що абсолютно вірно, адже кожне з них по-своєму унікальне й неповторне.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Косметика для діабетиків
Косметика для діабетиків
Для цих цілей існують спеціальні засоби по догляду за шкірою і нігтями - косметика для діабетиків.
11.02.2015
Детальніше
Використання ефірних масел
Використання ефірних масел
Ефірні олії є унікальними природними речовинами, що надають комплексний вплив на організм і емоційно - психологічний стан.
04.02.2015
Детальніше
Топ-3 виробника косметики для вашої краси
Топ-3 виробника косметики для вашої краси
Зробивши самостійний і часто неправильний вибір, можна нанести волоссю і шкірі непоправної шкоди, який потім виправити буде складно і дорого, так як професійні лікувальні склади стоять на порядок дорожче, ніж звичайні доглядають косметичні засоби.
03.08.2017
Детальніше
Ефірні масла для краси і здоров'я
Ефірні масла для краси і здоров'я
Вже не одне тисячоліття людство знайоме з тим, якими цілющими властивостями володіють ефірні масла, як вони здатні підвищувати настрій і покращувати загальний стан організму .
20.02.2015
Детальніше
Розгорнути