Косметика для діабетиків

Дата публикации: 11.02.2015
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Таке захворювання , як цукровий діабет вимагає від людини граничної пильності, оскільки вкрай важливо тримати хворобу під контролем , інакше можуть виникнути серйозні проблеми. Але не так страшний сам діабет, як його серйозні ускладнення . Важкі метаболічні порушення , що розвиваються при цьому захворюванні , призводять до змін в органах , тканинах організму, і в шкірі, в тому числі. &Nbsp;

Як запобігти наслідкам діабету ?

При цукровому діабеті часто шкіра стає грубою , розвивається значне лущення, на підошвах виникають тріщини і омозолелости . Нерідко з'являється жовтувате фарбування шкірних покривів, а нігті деформуються і товщають . Кращим способом уникнути дерматологічних ускладнень діабету , звичайно, є профілактика . Багато серйозні наслідки легко запобігти, якщо дотримуватися простих щоденні правила . Оскільки при синдромі діабетичної стопи знижена чутливість кінцівок, то людина часто не відчуває біль при пошкодженнях і тому вкрай важливо уважно оглядати кожен сантиметр стопи. Крім того, необхідно стежити за станом нігтів, уникати вростання їх в шкіру і грибкових уражень . Для цих цілей існують спеціальні засоби по догляду за шкірою і нігтями -   косметика для діабетиків. &Nbsp;

Вимоги до косметики для діабетиків

Оскільки для людей , що страждають діабетом необхідні особливі косметичні засоби , то і вимоги до них досить суворі . До основних з них відносяться:
• Обов'язковий вміст зволожуючих компонентів , антиоксидантів , а також речовин, що стимулюють регенеративную функцію шкіри і прискорюють загоєння ран ;  
• Склад повинен бути гіпоалергенним ;
• Кошти мають бути нейтральними , не містити агресивних компонентів , які руйнують ліпідну мантію.
• Забезпечення захисту від різних інфекцій і, зокрема , від грибкових ;
• Легка структура і хороша вбираність ;
• До складу не повинні входити спирт, саліцилова кислота, багато консервантів , а також ароматів і фарбників .

догляд за стопами

Шкіра стоп повинна бути не тільки чистою, а й досить зволоженою. Звичайні гігієнічні засоби для ніг не в змозі забезпечити повноцінний догляд людям, що мають цукровий діабет . Багато жіронасищенние креми та мазі закупорюють пори, що порушує природні функції шкіри, тому до вибору косметики слід ставитися особливо ретельно. Найбільш оптимальним вибором для діабетиків стануть піноподібні креми Allpresan . Компанія Neubourg Skin Care GmbH & Co. KG (Німеччина) запатентувала в 2001 році в Європі , а пізніше і в США унікальну технологію виготовлення піноподібних кремів, які дозволяють шкірі « дихати » і нормально функціонувати. При їх нанесенні утворюється двофазна сітчаста структура і, завдяки цьому , здійснюється швидке відновлення захисного бар'єру шкіри. Пори під шаром крему не закупорюються , чи не порушується « дихання » шкіри, а також її нормальне потовиділення.  

Продукція компанії Neubourg Skin Care GmbH & Co. KG  

Є спеціальні масла і концентрати для зміцнення нігтів ( Neubourg Skin Care GmbH & Co.KG   Аллпресан 7 масло і Аллпресан 7 концентрат) , що сприяють відновленню нігтьової пластини і застосовуються для профілактики, лікування при грибкових захворюваннях нігтів. Крім основної лінії крем- пінок , призначених для догляду за чутливою і сухою шкірою , виробник Neubourg Skin Care GmbH & Co. KG представляє спеціальну серію Allpresan ДІАБКЕРЕ . У неї входять засоби з різним вмістом сечовини, яка є основним зволожуючим компонентом крем- пінок . Крім зволожуючого ефекту, вона також має заспокійливу , кератолитическим , антипроліферативними і протимікробну дію, що вкрай важливо при синдромі діабетичної стопи. У серію Allpresan ДІАБКЕРЕ входять: базисний крем- піна , яка містить 5% сечовини, крем- піна інтенсив – 10% сечовини і крем- піна інтенсив ПЛЮС - 10% сечовини, а також до складу входить мікропорошок срібла,   що сприяє відновленню нормальної мікрофлори стоп.
При дотриманні всіх гігієнічних рекомендацій по догляду за стопами , а також застосуванні засобів Allpresan , ви зможете легко забути про проблеми шкіри і нігтів при цукровому діабеті.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Використання ефірних масел
Використання ефірних масел
Ефірні олії є унікальними природними речовинами, що надають комплексний вплив на організм і емоційно - психологічний стан.
04.02.2015
Детальніше
Кілька порад щодо застосування ефірних масел
Кілька порад щодо застосування ефірних масел
Як один з універсальних варіантів, може стати набір масел чайного дерева , лаванди і будь-якого цитрусового . Розповімо кілька рецептів з використанням цих речовин , які підійдуть для різних випадків життя .
26.02.2015
Детальніше
Топ-3 виробника косметики для вашої краси
Топ-3 виробника косметики для вашої краси
Зробивши самостійний і часто неправильний вибір, можна нанести волоссю і шкірі непоправної шкоди, який потім виправити буде складно і дорого, так як професійні лікувальні склади стоять на порядок дорожче, ніж звичайні доглядають косметичні засоби.
03.08.2017
Детальніше
Ефірні масла для краси і здоров'я
Ефірні масла для краси і здоров'я
Вже не одне тисячоліття людство знайоме з тим, якими цілющими властивостями володіють ефірні масла, як вони здатні підвищувати настрій і покращувати загальний стан організму .
20.02.2015
Детальніше
Розгорнути