Небулайзерная терапія

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:

Небулайзерна терапія

Небулайзер (інгалятори) досить часто використовуються в домашніх умовах, і купити їх може будь-хто. В недалекому минулому, для охочого придбати таку техніку для домашнього використання, надавалася можливість вибору виключно стандартних парових інгаляторів. Такі пристосування не відрізняються особливою зручністю, більш того, їх використання важко, а особливо для дітей.
На сучасному ринку покупцеві доступний широкий модельний асортимент з різноманітних небулайзерів, де кожна модель відрізняється своїм виглядом, характеристиками, виробником, але ціна залишається незмінно доступною.
Небулайзерная терапія передбачає спеціалізовані апарати для використання в процесі лікування дітей. Є навіть інгалятори, які можна застосовувати при лікуванні дітей до 1 року.
Небулайзерная терапія для дітей використовується при захворюваннях дихальних шляхів, завдяки їй, ефективні лікарські препарати доставляються до місця дії швидко і в повному обсязі.

Яка мета застосування інгалятора?

Осінньо-весняний період відрізняється частими виникненням захворювань дихальних шляхів. Інгалятор допоможе впоратися з цією проблемою в сукупності з використанням звичайних лікарських засобів. За допомогою інгаляції організм забезпечується лікарськими речовинами, які будуть надавати лікувальну дію на дихальну систему. При цьому, концентрація лікарських препаратів знаходиться в необхідному місці і здатна швидко проникнути в наш організм, надаючи максимальний вплив.

Як правильно проводиться небулайзерної терапія?

Щоб терапія принесла швидкий і ефективний результат, треба ретельно вивчити інструкцію, де описано як правильно дихати небулайзером.
Перш за все, інгаляцію необхідно проводити на голодний шлунок або після закінчення 1,5 години після прийому їжі / до прийому їжі. Процес інгаляції повинен відповідати експлуатаційній інструкції саме того апарату, який використовується, так як різні пристрої орієнтовані на різний період використання. Парова небулайзерної терапія повинна проводитися не менше 5 разів за день з тривалістю процедури в 3 хвилини.
Якщо виникає необхідність, то можливо додавання якоїсь речовини, у вигляді розчинника береться фізіологічний розчин, так як звичайна вода не буде ідеальною для подібних цілей.
Інгаляції будуть корисною і ефективною процедурою при нежиті, кашлі, вони будуть мінімізувати прояви гаймориту, тонзиліту і аналогічних захворювань. Купити інгалятор можна і жінкам, які очікують народження дитини, але після попередньої консультації зі своїм лікарем з рекомендаціями про підбір медичних засобів для процедур.
Розчин для інгаляції є лікарський препарат, який можна купити в аптеці. Муколитики - кошти, орієнтовані на розрідження мокротиння і подальший їх висновок з організму. Антибактеріальні засоби використовуються при захворюваннях запального характеру, наприклад, ангіна. Щоб попередити розвиток бронхоспазму, рекомендовано використання бронходилататорів, які мають бронхорозширюючудію.
Як часто можна робити інгаляції небулайзером підкаже лікар, так як це залежить від віку і стану пацієнта, ступеня захворювання, виду лікарського препарату та індивідуальної переносимості препарату.

Безумовно, інгалятор - це зручний і ефективний апарат, а бажаний результат лікування буде залежати від купується моделі приладу. Ми надамо допомогу у виборі відповідного пристрою і розповімо про доступні моделях поряд з їх експлуатаційними правилами використання.



Коментарі до статті
Муколітики та бронхолітики роблять курсами чи треба дихати за 1 раз?
Добрий день ! Муколітики та бронхолітики часто використовуються для лікування різних респіраторних захворювань, таких як бронхіт або хронічна обструктивна хвороба легень (ХОЗЛ). Зазвичай ці препарати приймаються курсами протягом певного часу, який вказує лікар. Однак використання небулайзерів (приладів для інгаляції лікарських препаратів у вигляді аерозолю) може бути більш ефективним способом доставки медикаментів безпосередньо в легені, особливо якщо пацієнту важко приймати ліки через інші способи (наприклад, при важкому утрудненні дихання). Лікар може рекомендувати використання небулайзера для прийому муколітиків та бронхолітиків, і це може бути як курсове лікування, так і щоденне використання в залежності від стану пацієнта та рекомендацій лікаря.
Розгорнути