Які у нас є тренажери

Дата публикации: 17.11.2014
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Здоровий спосіб життя сьогодні це не просто данина моді , а відповідальне ставлення людей до стану свого організму . Багато задумують , що переважніше – ходити в тренажерний зал або ж придбати необхідне   спортивне обладнання для будинку, що дозволить значно заощадити час , а головне гроші. Перш ніж купити домашній тренажер , необхідно тверезо оцінити свою силу волі , а також серйозність намірів . У разі якщо і того , й іншого у вас достатньо, тоді слід переходити до наступного етапу – вибору необхідного обладнання .  

Види тренажерів для дому

Для початку дайте відповідь на питання – яку мету ви переслідуєте : набрати м'язову масу , скинути зайву вагу або просто бажаєте тримати себе у формі. Виходячи з цього, і слід відштовхуватися при виборі тренажерів . Основне завдання даного виду домашнього спортивного обладнання – це зміцнити серцево - судинну систему , розвинути красиву мускулатуру і зменшити обсяг жирових відкладень . Є дві основні групи тренажерів : силові і кардіотренажери . Перші – впливають на окремі групи м'язів , таким чином , формуючи атлетичну фігуру , а другі - дають аеробне навантаження і сприяють спалюванню зайвих калорій. Великою перевагою домашніх тренажерів є їх невеликі розміри , таким чином , для занять спортом немає необхідності вичинити окреме приміщення. До найбільш популярних видів такого обладнання відносяться : велотренажери , бігова доріжка , Министеппер , гімнастичний ролик з двома колесами , подвійний гімнастичний диск , дверної турнік , упори для віджимань , петлі для преса , еспандери , подушка для тренувань Togu , тренажер , а також ролик для преса . Крім того ,   у продажу є спеціальні тренажери для дітей , завдяки яким ваш малюк з ранніх років долучатиметься до здорового способу життя. Зупинимося на кількох основних видах домашнього обладнання для занять спортом.

Гімнастичний ролик з двома колесами

Основа тренажера виготовлена з міцної сталі, а на рукоятках є спеціальне протиковзке м'яке покриття . Цей невеликий ролик , крім накачування м'язів живота , дозволяє запобігти появі болю в попереку за рахунок того , що відбувається згинання і розгинання хребта . Він сприяє відновленню рухливості в грудному , поперековому відділах хребта , прискоренню метаболізму і поліпшенню кровообігу в м'язах . При першому   використанні ролика слід зрозуміти техніку рухів . Відчуйте свій прес і використовуйте м'язи , щоб підштовхнути тіло вперед і повернути його у вихідне положення. Намагайтеся працювати не руками , а саме м'язами живота. Дуже скоро ви навчитеся виконувати вправи швидко і ефективно , а значить гнучкість і красивий живіт вам забезпечені.

Домашній тренажер степпер

Степпери імітують підйом по сходах , але при цьому кожну сходинку ще доводиться « продавлювати » вниз . Крім того , що він тренує витривалість , степпер добре навантажує м'язи ніг і сідниць . Подвійні гідравлічні циліндри ( аналогічні з гальмами в автомобілі ) функціонують незалежно один від одного, а унікальна амортизирующая система дозволяє пом'якшувати крокуючі руху. Зазвичай такий агрегат оснащений комп'ютером з програмами тренувань. В цьому випадку він показує загальну кількість кроків , яке користувач робить за час тренування , а також тривалість занять і кількість витрачених калорій. Дуже корисним в поєднанні з цим тренажером буде застосування еспандерів – в цьому випадку будуть задіяні ще й м'язи верхньої частини тіла .

Еспандери

Вправи з даною групою спортивних снарядів засновані на пружною деформації . Сам пружний елемент або ж їх група , які забезпечують навантаження при протидії руху , бувають : пружинні , гумові , а також виконані з інших еластичних матеріалів . Заняття з еспандером в основному спрямовані на невеликі групи м'язів . &Nbsp;
До основних видів еспандерів відносяться :
• Кистьовий еспандер - призначений для розвитку м'язів передпліччя . Найбільш поширеним видом є " Кільце ",   виконане з гуми , може бути з гладкою поверхнею або з пухирцями і мати різну ступінь опору при стисканні ( в кілограмах ) . Він дозволяє зміцнити кисті , поліпшити   кровообіг , рекомендований для людей із захворюваннями суглобів , судин , гіпертонією ,   займаються розумовою працею , страждають безсонням , школярам . Спортсмени застосовують еспандери із зростаючим опором ;
 
• Грудної еспандер - являє собою дві рукоятки сполучені набором пружин або джгутів . Кількості пружин ( джгутів ) можна змінити , що дозволяє регулювати навантаження , також існують варіанти , коли немає виділених рукояток ;
 
• Гумовий джгут - багатофункціональний еспандер , призначений для розтяжки , зміцнення м'язів всього тіла і рухливості суглобів ;
 
• Друге види еспандерів – з лічильником , пружинний , з регулюванням навантаження , м'яч , кистевая пружина « Кокон » і т.д .
 

Турнік і упори для віджимання

Хоча даний вид домашнього обладнання не є тренажерами в чистому вигляді , проте вправи з ними - найбільш ефективні для побудови тіла . Так упори для віджимання оснащені обертовими ручками , що дозволяють рукам рухатися природно , так само, як людина робить удар або піднімає гантелі вгору . За рахунок природності рухів зменшується напруга і деформація   в'язок кисті і ліктя . Обертові ручки задіють більше мускул , стають сильнішими м'язи рук , плечей , спини , преса і тулуба . Якщо говорити про турніку то , використовуючи власну вагу тіла , можна наростити і зміцнити м'язи . Регульований поворотний кронштейн дає можливість виконувати традиційне або австралійське підтягування . Використовуючи поворотний кронштейн , можна робити жими на трицепси , випади і широкий спектр інших вправ. Також є моделі турніків , які можна розмістити на підлозі як упор для рук і використовувати його як тренажер для віджимань .
Якщо ви хочете бути впевнені в якості, міцності і довговічності , то придбайте домашні тренажери в спеціалізованому магазині і , в цьому випадку , ви отримаєте надійного помічника для корекції і вдосконалення свого тіла .
 
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Надійні помічники для здорового тіла: як вибрати?
Надійні помічники для здорового тіла: як вибрати?
Ця стаття допоможе користувачеві розібратися в розмаїтті пропонованих спортивних тренажерів і масажерів.
26.01.2018
Детальніше
Тренажери та аксесуари Perfect Fitness
Тренажери та аксесуари Perfect Fitness
Однією з провідних світових компаній, що займаються виробництвом спортивного обладнання, є Perfect Fitness .
08.05.2015
Детальніше
Розгорнути