Що важливо знати при виборі м'ясорубки

Дата публикации: 21.10.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Електром'ясорубка - просто незамінна річ в господарстві . Завдяки їй буквально за 2 хвилини можна прокрутити велику кількість м'яса в фарш . Крім того , за допомогою спеціальних насадок м'ясорубка здатна натерти овочі , впоратися з рибою , горіхами , тестом , порізати ковбаси , вичавити сік подрібнити продукти , приготувати домашню ковбасу і т.д. Навіть такий досконалий прилад , як кухонний комбайн , не завжди може повноцінно виконувати функції м'ясорубки , в силу особливостей конструкції і недостатній потужності . З цієї причини , часто встає питання про покупку окремого приладу – м'ясорубки . Але перш ніж придбати її , необхідно звернути увагу на деякі параметри , які відображаються на роботі приладу в цілому.
Потужність і продуктивність м'ясорубок
Перше , що необхідно дізнатися – це потужність приладу . Це найважливіший параметр , оскільки малопотужна м'ясорубка не завжди зможе впоратися з поставленим завданням. Для початку слід зрозуміти , що потужність буває номінальної , тобто при ній м'ясорубка працює довго і старанно , а також максимальна - вказує на роботу в перевантаженому стані. Іншими словами , будь-який прилад має дві потужності і якщо номінальна вказує на продуктивність м'ясорубки в звичайному робочому стані , то максимальна – коли двигун працює при максимально можливої навантаженні ( на грані заклинювання ) . Такий параметр , як продуктивність м'ясорубки – це та кількість кілограмів м'яса , яке за одну хвилину може провернути прилад .  
Іноді можна зіткнутися з ситуацією , коли дві електром'ясорубки мають однакову продуктивність , але різну потужність . В цьому випадку та , яка має більшу потужність , легше впорається з м'ясом , навіть нарізаним великими шматками ( але зловживати цим не варто). Однак це не говорить про те , що модель з невеликою потужністю гірше. Вона здатна прокрутити теж кількість м'яса за однаковий час , але єдине - слід уникати моментів подачі великого навантаження на електромотор . В цьому випадку краще попередньо подрібніше порізати продукти , вирізати жили і дрібні кістки . Іншими словами , відмінність цих моделей один від одного проявиться лише в моменти максимального навантаження .
Матеріал м'ясорубки
Один з важливих факторів при виборі приладу є надійність і довговічність корпусу і робочих деталей. Якщо корпус пластиковий , то прилад буде легким , але при цьому досить міцним (за умови , що це спеціальний харчовий якісний матеріал ) . Лоток м'ясорубки також може бути пластиковим, але все -таки переважніше метал , оскільки він менше дряпається і легко миється в посудомийній машині.   А ось внутрішні робочі деталі , обов'язково повинні бути металевими , з якісної нержавіючої сталі, яка не вступає в реакцію з їжею. Це пояснюється тим , що на шнек , ножі та диски лягає все навантаження при роботі приладу .
Додаткові насадки і функції
Чим функциональнєє електром'ясорубка , тим вище її ціна . Але якщо це питання для вас не принциповий , то дуже добре , якщо є достатня кількість насадок . Скажімо кілька слів про найбільш популярні з них .
Насадка « кеббе » ( « куббе » ) використовується для отримання порожнистих трубочок , що дає можливість отримати « фаршировані сосиски ». Їй комплектуються більшість моделей , і її наявність не впливає на збільшення ціни .
Терка - ломтерезка дозволить натерти і нашаткувати продукти в ідеальні скибочки за лічені секунди . Овочерізка має вигляд   циліндрів ( стаканчиків , барабанів) з отворами , в залежності від їх форми можна отримати стружку і пластинки різного розміру .
Соковижималка може бути класичною , для томатів і для цитрусових (залежно від моделі м'ясорубки ) .
Також у продажу є м'ясорубки з насадками для формування котлет , печива , дисками для спагетті , локшини , макаронів і т.д. Звичайно це додатковий плюс , але якщо кошти не дозволяють , тоді виберіть звичайну модель , а насадки докупіть пізніше.


Коментарі до статті
Розгорнути