Як вибрати мультиварку

Дата публикации: 20.10.2014
Дата обновления: 02.04.2023
Для початку слід визначитися , які функції для вас необхідні. Можна вибрати прилад з широкими можливостями або модель , в якій можна тільки варити і тушкувати . У продажу також є вироби з єдиною програмою – що працюють тільки в режимі рисоварки . Звичайно , такий прилад коштує набагато дешевше , але подумайте , не захочете ви надалі готувати в мультиварці та інші страви. &Nbsp;
Чим відрізняються мультиварки один від одного?
Відрізняються моделі між собою і потужністю , яка може варіюватися від сотні ват до двох кіловат . Потужність залежить від обсягу , але якщо вам сподобалися два прилади з однаковим об'ємом , але різні за потужністю , то слід зупинити свій вибір на тому , де потужність більше. Слід пам'ятати , що процес приготування в мультиварці не надто швидкий , тому якщо вона має невелику потужність , це займе ще більше часу. Деякі помилково думають , що якщо купити модель до 500 Вт , то вдасться зекономити на електриці . Це не так , оскільки збільшується час приготування , а значить і витрачається теж , якщо не більшу , кількість електроенергії . &Nbsp;
Мабуть, найважливіший параметр при виборі – це обсяг мультиварки . Тут слід враховувати , на яку кількість чоловік ви плануєте готувати. Моделі можуть вміщати в себе від 2 до 10 літрів . Найбільшою популярністю користуються мультиварки на 4-5 л , цього цілком достатньо для сім'ї з 3-4 людини. Якщо ви часто приймаєте гостей , то варто взяти прилад з об'ємом побільше , оскільки процес приготування складних страв іншого може зайняти до 12 годин. Наприклад , п'ятилітрову мультиварку ви зможете використовувати і коли готуєте на одну - дві особи , і на компанію побільше .
Додаткові функції

У деяких моделях є функції, які дають додаткові зручності. Якщо є таймер відстрочки старту , то із заготовлених з вечора продуктів , на сніданок ви отримаєте гаряче приготовану страву . Дуже зручною є функція підігріву , що дозволяє зберегти страви гарячими . Як правило , вона включається автоматично після завершення готування , таким чином , якщо члени сім'ї або гості затримуються , їжа чекатиме гарячий . Але не варто плутати цю функцію з розігрівом . Зверніть увагу , чи є можливість відключати цю команду , оскільки в деяких моделях вона відсутня , але ж є страви , на яких довгий нагрів , навіть при малих температурах негативно позначається .

Типи програм
Кількість програм може бути від 1 до 55. Звичайно , це відбивається на ціні. Зазвичай господині достатньо 10 програм з можливістю ручного налаштування , тобто коли ви вказуєте температуру , час і т.д. зможете , крім 10 конкретних блюд , готувати ще й безліч інших . Іншими словами , програма не означає , що вона розрахована тільки на одне конкретне блюдо , оскільки багато з них готуються однаково. Таким чином , якщо ви хочете заощадити , то виберіть прилад з основними програмами , і можливістю програмувати роботу самостійно .
Можна купити мультиварку в наших магазинах по доступнім цінами .


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Що таке мультиварка ?
Що таке мультиварка ?
Можна сказати , що мультиварка, це похідна від скороварки .
20.10.2014
Детальніше
Розгорнути