Як правильно вибрати йогуртницю

Дата публикации: 14.10.2014
Дата обновления: 05.04.2023
Як правильно вибрати йогуртницю
Для людей , що піклуються про своє здоров'я , правильне харчування – один з найважливіших аспектів. В раціоні практично кожної сучасної людини присутній такий корисний і необхідний продукт , як йогурт . Цей кисломолочний продукт дозволяє відновити мікрофлору кишечника , а також знизити ризик виникнення різних захворювань. Однак ті йогурти , які продаються в магазинах містять різні згущувачі , барвники , добавки та стабілізатори тому , щоб приготувати справжній корисний продукт в домашніх умовах , необхідна йогуртница . Завдяки їй на вашому столі завжди буде живий йогурт , кефір , сметана , кисле молоко і навіть сир. Незалежно від моделі , всі ці прилади працюють за одним принципом і , як правило , мають однаковий набір функцій. Однак деякі відмінності , зрозуміло, є. Поговоримо докладніше про те , які види йогуртниць бувають і якими достоїнствами вони володіють.
Як працює йогуртница
Принцип роботи йогуртниці полягає в нагріві вмісту ємностей до певної температури ( 40-45 ° С) , а далі підтриманні її протягом 8-10 годин. Всередину необхідно налити молоко і змішати з закваскою , а через зазначений час ця суміш перетвориться на йогурт . Основна умова приготування – йогуртница повинна знаходитися в повному спокої. Далі продукт охолоджують до кімнатної температури , ставлять в холодильник - смачне і корисне блюдо готове до вживання.
Які бувають йогуртниці
Моделі йогуртниць відрізняються один від одного формою контейнера , розміром і кількістю баночок , а також матеріалом , застосовуваним для їх виготовлення. Крім того деякі йогуртниці мають таймер і ще деякі додаткові функції .
Від форми контейнера нічого не залежить , крім його зовнішнього вигляду , оскільки на продуктивності приладу це ніяк не відбивається . Тому вибирати слід виходячи з особистих переваг . Йогуртница являє собою набір з декількох баночок , зазвичай від 6 до 12 штук. Також є моделі з однією ємністю (як правило , літрової ) . Але більшість покупців вважають за краще вибирати йогуртнтніци з баночками невеликих обсягів , в яких поміщається від 100 до 150 мл готового продукту . &Nbsp;
Відрізняються йогуртниці і системою управління , яке може здійснюватися за допомогою таймера - кінцевого або поворотного . У деяких моделях є додаткова функція автоматичного відключення , електронний дисплей і автоматична намотування шнура . Як правило , потужність   йогуртниць становить близько 15 Вт Але показник може коливатися в діапазоні від 6 до 20 Вт На якості роботи приладу потужність ніяк не відбивається .
На що звернути увагу при виборі йогуртниці
Перш ніж купити прилад треба враховувати те , як часто і для якої кількості людей ви плануєте готувати йогурти . Наприклад , для сім'ї з трьох і більше осіб краще віддати перевагу йогуртниці з кількома ємностями . Перевагою таких моделей є можливість їх зручного зберігання в холодильнику ( займуть мінімум місця). Зверніть увагу , на те з якого матеріалу виготовлена ємність. Більшість виробників пропонують тару зі скла . Вони набагато краще , ніж ємність з термостійкого пластика. Це пояснюється тим , що скло при нагріванні залишається абсолютно безпечним для здоров'я. Оскільки пластик це синтетичний матеріал і визначити на око наскільки він якісний дуже складно , а якщо раптом виробник вирішив заощадити , то нагріваючись , матеріал почне вичинити шкідливі речовини. Зрозуміло, це не допустимо , особливо для приготування страв для дітей. Існують моделі , додатково оснащені спеціальною окремої чашею , яка призначена для приготування домашнього сиру , а також йогуртниці - морожениці , що , безумовно , дуже зручно .
Додаткові функції йогуртниці
Часто покупець хоче отримати прилад з максимальним набором функцій , але при цьому не замислюється , наскільки затребуваними вони опиняться . Якщо йогуртница використовуватиметься від випадку до випадку , і ви не маєте достатньо коштів , то краще вибрати прилад попроще . Ціна приладу безпосередньо залежить від кількості додаткових можливостей . Приміром , йогуртница з системою автоматичного відключення може коштувати на 70 % дорожче , ніж звичайна модель. Але якщо кошти дозволяють , то звичайно , така функція не буде зайвою. Вам потрібна йогуртниця – купити її слід в спеціалізованому магазині , де ви отримаєте якісний прилад від перевіреного виробника , консультанти розкажуть вам всі нюанси даної моделі і видадуть гарантію на неї .


Коментарі до статті
Розгорнути