Блендери та їх призначення

Дата публикации: 07.10.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Сьогодні в арсеналі багатьох господинь вже є такий важливий кухонний побутовий прилад , як бледер , а ті , хто ще не придбав його , напевно не відмовилися б від такого помічника . Хоча він   не так вже давно з'явився на вітчизняному ринку , але вже встиг завоювати особливу популярність . Це багатофункціональний виріб замінює собою відразу кілька кухонних побутових приладів. Але відразу слід зазначити , що блендер – не тістомішалка і не міксер . Замісити дуже круте тісто не представляється можливим через невеликої потужності двигуна і з збиванням яєчних білків краще впорається міксер . Не варто також думати , що блендер і кухонний комбайн це синоніми , так як він не має таких широких можливостей . Однак , блендер допоможе швидко і легко приготувати коктейль , фруктове або овочевого пюре , змішати соки , зробити крем , начинку для пирога , мус , подрібнити зелень , горіхи і навіть , за допомогою спеціальної насадки , поколоти лід .
 

Види блендерів

Існує два основних типи приладів – стаціонарний і погружний блендер. Перший має спеціальну підставку , в якій знаходиться двигун та інші органи управління і він встановлюється на стіл. Зверху ставиться , що входить в комплект , чаша з обертовими ножами , в ній і здійснюється змішування або подрібнення продуктів. Блендер погружной складається з ручки з кнопками управління і мотором. А до ручки кріпиться насадка (одна з двох -трьох , що входять в комплект ) . Проводити процедуру можна або в ємності , яка продається разом з блендером , або в будь-якій зручній посуді , наявної в господарстві . Стаціонарний блендер виконує більшість функцій міксера , а за допомогою різних насадок може застосовуватися для виготовлення крему , збивання яєчного білка , змішування коктейлів , розмішування пюре і пр . Погружной блендер використовуються найчастіше для нарізки сирів , овочів , фруктів , і інших твердих продуктів ,   швидкого подрібнення кави , зелені , горіхів , перемелювання м'яса і змішування пюре .
 

Що важливо знати при покупці

 
Якщо ви вирішили   придбати стаціонарний блендер , то слід звернути увагу на три основні характеристики – потужність , об'єм чаші для змішування , а також матеріал , з якого вона виготовлена. Чим більше потужність , тим краще він впорається зі своїми функціями. Так якщо ви бажаєте готувати молочні коктейлі ( молоко , морозиво + сироп ) , то блендер повинен мати потужність не менше 500 Вт Відразу ж слід подумати , яка кількість продуктів ви плануєте обробляти , від цього залежить  необхідний обсяг кружки . Він може становити від 400 мл до 2 літрів . Важливий і матеріал кружки ( чаші ) . Скло гигиеничнее , воно не вбирає запахи , не темніє з часом і не покривається подряпинами , однак воно крихке , тому вимагає дбайливого ставлення . Пластмаса – набагато стійкіше до механічних впливів , однак погано переносить високі температури . Крім того вона може темніти і дряпатися . 
 
Погружной блендер більш універсальний і підходить для приготування невеликих порцій . Його мотор не розрахований на тривалу роботу , а крім того руки можуть втомитися . З його допомогою можна швидко приготувати котлетний фарш або   десерт , а от якщо ви плануєте робити запаси овочевого , фруктового пюре на зиму , то краще придбати більш потужну техніку. Гідністю погружного блендера є невеликий розмір , він завжди готовий до роботи , а насадка ( нога ) легко і швидко миється. Насадки можуть бути з нержавіючої сталі і пластмаси. Перші дорожче , але зате не бояться високих температур і більш міцні . В комплект можуть йти одна - дві додаткові насадки , зокрема віночок для збивання , ножі для колки льоду , а також різні ємності , наприклад вакуумні для зберігання приготованих страв , ємності - насадки з ножами . Чим насадок більше , тим ціна вище. Крім того на вартість впливає потужність і кількість швидкостей . Але якщо ви хочете , щоб блендер став істинним помічником , і добре справлявся зі своєю роботою , то слід купити блендер з потужністю не менше 300 Вт , як мінімум   трехскоростной і , бажано , з плавним регулюванням .


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати міксер
Як вибрати міксер
Для початку слід зрозуміти , що таке міксер .
28.09.2014
Детальніше
Кухонний комбайн - найкращий помічник на кухні
Кухонний комбайн - найкращий помічник на кухні
Одним з основних помічників господині , без сумніву , може стати кухонний комбайн.
04.10.2014
Детальніше
Розгорнути