Кухонний комбайн - найкращий помічник на кухні

Дата публикации: 04.10.2014
Дата обновления: 04.04.2023
При сучасному темпі життя людина прагне максимально полегшити своє життя за допомогою останніх новинок науково - технічного прогресу . Завдяки величезному різноманітності побутової техніки , можна значно заощадити час на приготування їжі , в результаті чого ведення домашнього господарства з неприємної обов'язки перетворюється на легкий і приємний процес . Одним з основних помічників господині , без сумніву , може стати кухонний комбайн . З його допомогою можна порізати , порубати , приготувати пюре , замісити тісто , змішати різні рідини і виконати інші дії . Відмітна особливість сучасного комбайна полягає в тому , що в його компактному корпусі об'єднано відразу кілька кухонних приладів , а його вартість значно менше , ніж кожного з них по -окремо.
На що звернути увагу при покупці
Моделі комбайнів відрізняються один від одного об'ємом чаші , потужністю , швидкістю обертання , функціональними можливостями і   кількістю різних насадок . Як і в інших електроприладах , серцем кухонного комбайна є мотор. Потужність апарату в бюджетних моделях порівняно невелика - близько 250 Вт , а в більш дорогих багатофункціональних агрегатах іноді понад 1000 Вт Від потужності безпосередньо залежить швидкість роботи і загальна продуктивність комбайна. Оптимальна потужність безпосередньо залежить від обсягу чаші , тому при покупці на цей аспект слід звернути особливу увагу .
Обсяг і матеріал чаші
Від обсягу чаші для продуктів залежить те , як багато продуктів комбайн зможе переробити за раз. Вибір залежить від індивідуальних потреб , наявності великої сім'ї і т.д. Але треба пам'ятати , що не слід купувати прилад з великою чашею , якщо ви не плануєте готувати великий об'єм їжі , оскільки він просто не призначений для переробки малих порцій . Потужність кухонного комбайна повинна відповідати розміру робочої чаші , так якщо ємність чаші 1,5 л , то цілком достатньо потужності 300 Вт , при ємності 2 л . зазвичай потужність 400 Вт , а для ємності 3 л . необхідна потужність , як мінімум 700 Вт Робочі чаші для сучасних приладів , як правило , виконані з безпечного пластіка.В них можна наливати гарячі рідини , а також ставити в холодильник . Металеві чаші частіше застосовуються в напівпрофесійною , професійній техніці і володіють підвищеною стійкістю до навантажень. Чаші , виготовлені зі скла , зустрічаються вкрай рідко оскільки вони занадто крихкі .
Насадки і швидкість їх обертання
Ще одним немаловажним параметром , який слід враховувати при покупці кухонного комбайна , це кількість підтримуваних швидкостей і максимальна швидкість обертання робочої насадки . В недорогих моделях зазвичай тільки 2-3 режими швидкості , а більш продуктивні дорогі прилади підтримують 7 і більше швидкостей , що значно розширює функціональні можливості комбайна. На низьких швидкостях дуже зручно змішувати продукти , а на більш високих – подрібнювати . Чим дорожче модель , тим більшим спектром насадок вона може похвалитися . Зазвичай в стандартну комплектацію входять насадки різних форм і розмірів для   шинкування , збивання , перемішування   « легких » рідин , замішування тіста , нарізки картоплі фрі та інші . Іноді є міні - подрібнювачі для таких продуктів , як горіхи , а також насадки для нарізки кубиками   або приготування дерунів . Також наявність спеціального емульсійного диска дозволяє приготувати креми , густі соуси і т.п .
Наявність додаткових функцій
Залежно від моделі , кухонний комбайн може виконувати різні функції , а значить замінити собою різну дрібну побутову техніку. Наприклад , з збиванням крему і нарізуванням овочів впорається практично будь-який прилад , то для більш складних функцій необхідно підшукати особливу модель. Так , якщо ви часто готуєте страви з фаршем , то необхідно купити кухонний комбайн з вбудованою м'ясорубкою . Дорожчі моделі також можуть мати другу чашу -блендер , призначену для змішування рідин і одну або дві соковижималки. Сучасні прилади мають функцію автоматичного відключення при перегріві , що дозволяє продовжити термін їх експлуатації , а зручне перемикання швидкостей це вже скоріше необхідність, ніж приємне доповнення .


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Блендери та їх призначення
Блендери та їх призначення
Але відразу слід зазначити , що блендер - НЕ тістомішалка і не міксер .
07.10.2014
Детальніше
Як вибрати міксер
Як вибрати міксер
Для початку слід зрозуміти , що таке міксер .
28.09.2014
Детальніше
Розгорнути