Як вибрати міксер

Дата публикации: 28.09.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Міксер це вірний помічник господині на кухні. З його допомогою   можна збити , змішати м'які продукти , приготувати муси , коктейлі , напої , замісити тісто і т.д. Але перш ніж купити міксер , слід врахувати деякі нюанси , оскільки кожна модель має свої плюси і мінуси , які впливають на роботу приладу . Для початку слід зрозуміти , що таке міксер . Багато помилково плутають його з блендером , але це не так. Блендер має більш гострі леза і працює швидше , завдяки чому компоненти перетворюються в однорідну рідину . Тому якщо ви не бажаєте , щоб інгредієнти були перемелені занадто дрібно , краще віддати перевагу міксерів .

Які бувають міксери ?

Міксери бувають двох видів – ручні і стаціонарні ( на підставці ) . За назвою відразу стає зрозуміло , в чому полягає відмінність у роботі даних приладів . При використанні ручного міксера його доводиться тримати в руках , а стаціонарний – автоматизований і функціонує без допомоги людини . Завдяки високій продуктивності двигуна прилад на підставці працює швидше. Але ціна таких пристроїв значно вище. Але й ручний міксер має свої переваги , наприклад компактний розмір , що дозволяє використовувати його в будь-яких місцях і брати в дорогу. Ручний прилад має ще й такий плюс , як легка очистка . Так як він має невеликий розмір , то і відмити його можна за лічені хвилини. Тому , вибираючи модель , подумайте , чи зручно буде постійно тримати міксер і контролювати процес . Якщо відповідь позитивна , то не варто переплачувати і купувати стаціонарну модель. Але якщо ви хочете щоб приготування їжі відбувалося максимально комфортно , тоді слід придбати міксер стаціонарний . У той час , поки він буде збивати суміш , господиня зможе спокійно зайнятися іншими справами . Але незалежно від того , який тип приладу ви придбаєте – результат отримаєте однаковий , тому вибирайте його виходячи з власних уподобань .
Зупинивши свій вибір на стаціонарно міксері , важливо врахувати об'єм чаші . Більшість моделей мають загальний об'єм чаші приблизно 2-2,5 літра , що цілком достатньо для невеликої кількості суміші . Чим чаша більше, тим краще. Слід розуміти , що фактичний об'єм чаші , відповідальний за отримання суміші без розбризкування , трохи менше , близько 1,5-2 літра . Існують і вдосконалені моделі , в яких обертається вся конструкція , то є і чаша , і насадки . Їх вартість трохи вище , але і змішування дуже ретельне .

Потужність , кількість швидкостей і додаткові функції

Швидкість змішування компонентів безпосередньо залежить від потужності приладу , тому, чим вона вища , тим швидше крутяться насадки і легше справляються з   розмішуванням грубого і густого тесту . Стандартні ручні міксери мають потужність 150-350 Вт , а більш просунуті моделі - 400 Вт У деяких стаціонарних моделей цей параметр може досягати 700 Вт Купуючи   міксер великої потужності , ви можете бути впевнені , що навіть при регулярному перемішуванні густого тесту , він не вийде з ладу. Моделі з малою потужністю можуть іноді забиватися , що викликає деякі труднощі , але з точки зору ціни , такі міксери більш привабливі. &Nbsp;
В міксерах мається різну кількість швидкісних режимів , зазвичай 3-5 швидкостей . У дорожчих моделях - близько 12. Як правило , на приладі є картинки , дивлячись на які можна зрозуміти, який режим необхідний для тих чи інших продуктів або про це написано в інструкції . Якщо ви хочете швидко приготувати суміш , то підійде режим Turbo , це дозволить різко збільшити швидкість роботи , але короткочасно. Через кілька секунд прилад починає обертатися з нормальною швидкістю і не можна продовжувати ще на якийсь час « Турборежим », так як двигун згорить . Він зазвичай застосовується для швидкого подрібнення грудок , незникаючих під час звичайних режимів . Крім того багато міксери мають « Імпульсний режим ». Принцип роботи простий - чим сильніше натиснути на кнопку включення, тим швидше і ефективніше працює прилад . Добре якщо є функція   « Захист від перенапруги », яка відключає агрегат в разі перегріву .

Насадки для міксера

При виборі виробу слід звернути увагу на якість матеріалів , кількість і надійність насадок . Кожна насадка пристосована для певних продуктів. Є насадки для збивання картопляного пюре , завдяки якій виходить однорідна маса без грудок , також маються насадки для приготування овочевого і фруктового пюре або приготування дитячих сумішей . Крім того існує спеціальна насадка , подрібнююча продукти за допомогою знімного ножа , зробленого з нержавіючої сталі. З її допомогою можна подрібнити фарш , цибулю , часник і навіть горіхи .
 
Купуючи міксер , подивіться , з чого виготовлена ручка , якщо вона гумова , це значно зручніше для використання , також зверніть увагу , чи мається спеціальний відсік для шнура . Добре якщо в набір йдуть мірні склянки , різні лопатки і щітки для чищення , ну а дизайн приладу вибирайте виходячи з особистих уявлень про естетичну красу.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Блендери та їх призначення
Блендери та їх призначення
Але відразу слід зазначити , що блендер - НЕ тістомішалка і не міксер .
07.10.2014
Детальніше
Кухонний комбайн - найкращий помічник на кухні
Кухонний комбайн - найкращий помічник на кухні
Одним з основних помічників господині , без сумніву , може стати кухонний комбайн.
04.10.2014
Детальніше
Розгорнути