Як вибрати випрямляч для волосся

Дата публикации: 21.09.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Останні роки особливою популярністю у представниць прекрасної статі користуються випрямлячі – прасування для волосся. Такі прилади підходять не тільки для кучерявого волосся , оскільки навіть пряме волосся можна зробити більш блискучими і гладкими. Асортимент даних виробів з кожним роком все розширюється , а функціональних можливостей стає все більше. Щоб зробити правильний вибір слід враховувати деякі параметри та характеристики випрямлячів .
Покриття пластин
Основним критерієм , яким необхідно керуватися - це покриття пластин , оскільки від цього безпосередньо залежить , то чи буде пошкоджуватися структура волосся після застосування випрямляча . Є вироби з металевими пластинами , а також більш вдосконалені моделі з керамічним , турмаліновим і тефлоновим покриттям. Перші коштують значно дешевше , однак нагрівання металу здійснюється нерівномірно , тобто утворюються точки перегріву , через що відбувається порушення структури волосся і з'являються посічені кінці . Щоб цього уникнути , краще віддати перевагу випрямителю з сучасним покриттям , в якому відбувається рівномірне нагрівання пластин і зберігається стабільна температура . При використанні такого приладу забезпечується більш легке ковзання випрямляча , а волоссю надається особливий блиск. До найбільш популярних виробів відносяться моделі з керамічним покриттям , єдиним недоліком якого є можливе налипання косметичних засобів на пластини. Досконалішими покриттями вважаються поєднання кераміки з такими матеріалами, як турмалін і тефлон , а також титановим або алмазним напиленням. Це пояснюється тим , що при нагріванні турмалін виділяє негативні іони , таким чином , нейтралізуючи статичну електрику , а тефлон запобігає подгорание , налипання на пластини косметичних засобів. Алмазне і титанове напилювання сприяє гладкому ковзанню , і надає волоссю додатковий блиск. Є ряд моделей , керамічні пластини яких містять спеціальний комплекс зволожувачів - кондиціонерів , а також вітамінів . Така система під час укладання дозволить одночасно доглядати за волоссям .
Функція іонізації
Дуже добре якщо у випрямлячі є функція іонізації , як в моделі   Philips HP 8320 , що позитивно позначається на здоров'я волосся . Секрет полягає у спеціальному іонному покритті пластин , таких як , турмалін . Коли здійснюється нагрівання пластин , відбувається вивільнення потоку іонів , які в свою чергу , огортають кожен волосок , дуже швидко відновлюючи баланс вологи . Якщо застосовувати випрямляч для волосся з функцією іонізації волосся буде більш слухняними , блискучими , гладкими і не будуть електризуватися .  
Ширина пластин
Вибираючи модель , важливо звернути увагу на ширину пластин. Прилади , які мають широку робочу поверхню , набагато швидше випрямляють волосся . Їх рекомендують застосовувати для густих і довгого волосся , оскільки вони захоплюють товсту пасмо . Утюжок для волосся з вузькими пластинами зажадає на укладку більше часу , але він більш універсальний і підійде для волосся будь-якої довжини . Крім того крім випрямлення з його допомогою можна підкручувати пасма , особливо якщо це модель в якій пластини закруглені по краях. Є випрямлячі , оснащені спеціальними елементами , які полегшують процес створення локонів , наприклад округла форма зовнішнього боку для накручування пасма і ребриста боковина пластин , що сприяє кращій фіксації локона .
Температурні режими
Прилади можуть нагріватися в діапазоні 140 - 230 градусів . Дуже важливим є можливість регулювання температур . Її слід вибирати залежно від типу волосся . Для тонких і ослабленого волосся слід вибирати низьку температуру , а для здорових – підійде більш висока . Власницям жорстких сильно кучерявого волосся можна вибирати професійні випрямлячі здатні нагріватися до температури понад 200 градусів , так як прилади з більш низькими температурами просто не впораються з випрямляння .
Інформативність
Практично всі прилади забезпечені індикатором включення і готовності до роботи. Звичайно , особливо зручними є моделі з РК - дисплеєм , завдяки якому користувач здійснює контроль температури і роботи приладу . Такий випрямляч для волосся виглядає дуже стильно й ефектно , простий в управлінні і може стати прекрасним подарунком , однак коштувати він буде не дуже дешево . &Nbsp;
Швидкість нагріву
Практично всі сучасні випрямлячі для волосся нагріваються дуже швидко (10-20 секунд ) . Як правило , швидкість нагріву вказана в описі приладу . Для багатьох цей критерій дуже важливий, оскільки завдяки швидкому нагріву процедура випрямлення дещо скорочується .


Коментарі до статті
Розгорнути