Устаткування для іммобілізації

Дата публикации: 15.09.2014
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Під іммобілізацією розуміють створення нерухомості пошкодженої частини тіла . Вона може бути транспортної ( тимчасової ) і лікувальною. При недостатній іммобілізації пошкодженої області у потерпілого може розвинутися важкий стан , тобто шок. Іммобілізація застосовується при пошкодженні суглобів , нервів , переломах кісток , обширних травмах м'яких тканин , а також важких запальних процесах кінцівок . Транспортна іммобілізація , тобто на час доставки пацієнта в стаціонар , є тимчасовим заходом , однак вона безпосередньо впливає на подальше здоров'я , а іноді і життя потерпілого .

Товари для іммобілізації при наданні екстреної допомоги

Для фіксації руки , ноги , щиколотки пальців , а також іммобілізації шийного відділу хребта застосовується шина яка фіксує ( формувальна ) Ф - 01 . Вона дозволяє надати невідкладну допомогу в машині , під час проведення спортивних змагань , застосовується рятувальними службами в ортопедичних центрах і т.д. Шина виконана із спеціального рентгенопрозорий алюмінієвого сплаву і покрита спіненими матеріалами. Вона легко дезінфікується і очищається , а при   належній обробці може використовуватися багато разів.
В якості додаткового обладнання для іммобілізації потерпілих на ношах і в машинах швидкої допомоги для забезпечень надійної і швидкої фіксації шийного відділу хребта застосовують фіксатор шиї ФШ - 04 . Він швидко фіксується , що не вбирає кров і легко очищається від сильних забруднень.
Для стабілізації та іммобілізації тіла у пацієнтів з травмами ребер , хребта та кульшового суглоба широко застосовують шини фіксуючі (тіло ) С- 01 . Вони забезпечують надійну вертикальну фіксацію голови, шиї , спини , ребер і горизонтальну гнучкість . Шини застосовуються для іммобілізації спинного відділу і одночасно можуть використовуватися з фіксатором шиї . В комплект входить шина з ременями для спинного відділу , шина для шийного відділу і подушка для фіксації підборіддя і чола.
 
Транспортна іммобілізація , на відміну від лікувальної , виконується лише з метою профілактики шоку , вторинних кровотеч , ушкоджень тканин і інфекційних ускладнень ран . &Nbsp;

Лікувальна іммобілізація

Такий вид іммобілізації є основною терапевтичної процедурою при різних пошкодженнях та захворюваннях . Коли мова йде про іммобілізації при переломах , то головною її метою є надійна фіксація кісткових відламків після їх репозиції . Одним з головних умов для правильного зрощення перелому є збереження нормального кровопостачання пошкоджених ділянок .   Найбільш поширеними засобами іммобілізації є бандажі , шини тутори і жорсткі ортези . Вони легко переносяться пацієнтами , тобто їх застосування не доставляє ніякого дискомфорту і , на відміну від гіпсових пов'язок , вони дають доступ до тіла і можливість проведення гігієнічних процедур. Крім того , при накладеному гіпсі часто виникає тугоподвижность суглобів , а також гіпотрофія м'язів ураженої кінцівки . Лікувальна іммобілізація вимагається при травмах і пошкодженнях для створення максимального спокою , сприяння зменшенню болю , локального запалення і посттравматичного набряку .


Коментарі до статті
Розгорнути