Одяг для медичних працівників

Дата публикации: 12.09.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Для будь-якого лікаря медичний одяг є незамінним атрибутом і її застосування це не просто виконання вимог законодавства , а й певний елемент , що викликає довіру з боку пацієнтів.   Медичний одяг говорить про відповідальність і професіоналізм медпрацівника . Вона дає можливість людині зручно почуватися на робочому місці, не сковує рухів і дозволяє проводити необхідні маніпуляції. Крім того це певний імідж медустанови , тому зараз все частіше керівництво установи вимагає , щоб працівники дотримувалися певного стилю і одягалися в одній колірній гамі . У спеціалізованих магазинах є широкий вибір спецодягу , до якої відносяться : медичні халати , костюми , шапочки , куртки , жилетки і т.д. Адже саме вони забезпечують дотримання правил санітарної безпеки і виконують інші важливі функції .
Медичні халати та костюми
Такі вироби необхідні лікарям , провідним прийом в поліклініках , медсестрам , студентам медичних ВУЗів. Також деякі моделі медичних халатів можуть навіть використовуватися в операційних , а їх відмінна риса - це що з'єднуються на спині елементи . Традиційними є халати медичні   білого кольору . До них , як і до іншої медичної одязі пред'являються суворі вимоги . Вироби повинні добре стиратися і дезінфікуватися , так як на них часто залишаються сліди крові , а також бути антистатичними , не сковувати рухів і бути максимально зручними в шкарпетці. Сьогодні широкою популярністю користуються медичні костюми . Є моделі , призначені для повсякденного носіння , вони можуть бути різних кольорів і крою, а є вироби , які одягають у операційні . Звичайні жіночі медичні костюми представляють собою брюки і сорочку . Вони можуть бути на кнопках , гудзиках , кнопках , з поясом , вільні або приталеними . Також є звичні моделі , в основному це відноситься до чоловічих костюмам , вони не мають застібок , а сорочка одягається через голову.   Хірургічний костюм – це виріб без замків і гудзиків , він може мати лише зав'язки на спині . У холодну пору року поверх спецодягу надягають спеціальні медичні жилети , вони можуть бути будь-якого кольору , бувають на застібках і без них . Також необхідні атрибути спецодягу це медичні шапочки . Всі ці товари вибираються відповідно з індивідуальними розмірами і особистими уподобаннями покупця .
Тканини і фасони медичного одягу
Мода не обійшла стороною і медичний одяг . Сьогодні в асортименті спеціалізованих магазинів є велика різноманітність фасонів , моделей всіляких кольорів і форм. Варіантів одних лише медичних халатів існує безліч — із зав'язками , шлицами , на гудзиках , кнопках або замках , з відкладним коміром або стійкою. Також широкий і спектр медичних брючних костюмів . Але при виборі таких виробів особливу увагу варто звернути на те , з якого матеріалу вони виготовлені. Традиційно медичні халати шили з бавовни , але якщо немає додавання інших матеріалів , то такий виріб буде швидко м'ятися і в кінці дня стане мати неохайний вигляд. Тому в багатьох сучасних моделях застосовуються сумішеві тканини з волокон поліефіру і бавовни . Звичайно вироби їх натуральної тканини - бавовни не парять і створюють відчуття комфорту , а моделі з сумішевих тканин практично не мнуться , приємні в шкарпетці , легко стираються , « дихають » ( пропускають повітря) і при цьому не втрачають зовнішнього вигляду і якості навіть при тривалій шкарпетці . Крім того медичні костюми та халати з сумішевих тканин, що мають підвищений вміст бавовни , дуже гігієнічні . Деякі користувачі вважають за краще вироби з 100 % поліефіру ( поліестеру ) , основною перевагою яких є те , що вони не мнуться і охайно виглядають , однак в них дуже жарко в літній час , оскільки вони погано пропускають повітря.
Медична взуття  
Для медичних працівників надзвичайно важливою є практична, а головне зручна медична взуття . Обов'язковим вимогам до неї є застосування якісних натуральних матеріалів , таких як шкіра або замша . Це пояснюється тим , що лікарі цілий день перебувають на ногах , багато рухаються або навпаки стоять за операційним столом , тому ноги не повинні потіти , взуття не повинна натирати , тиснути і доставляти прочий дискомфорт. Зазвичай це зручні моделі сабо , вони можуть бути на липучках , металевих застібках або без них . Як правило , медична взуття робиться з відкритим задником , що забезпечує максимальний комфот , але є і моделі у вигляді зручних дихаючих кросівок на липучках . Практично вся взуття має спеціальні отвори для вентиляції. &Nbsp;
Зі сказаного вище випливає , що яку б медичну одяг ви не вибирали , основними критеріями мають бути якість і комфорт , що зможе забезпечити зручність для роботи і залишивши перший правильне враження про вас , як про професіонала .


Коментарі до статті
Популярні товари
Розгорнути