Коли потрібні ортопедичні устілки ?

Дата публикации: 09.09.2014
Дата обновления: 01.04.2023

Сьогодні плоскостопість є досить поширеним захворюванням і , щоб його попередити або допомогти ногам , при вже наявному захворюванні застосовують ортопедичні устілки . Їх постійне носіння сприяє поліпшенню кровообігу , дозволяє запобігти набряки і стомлюваність ніг навіть при тривалому стоянні або ходьбі . &Nbsp;

Вибираємо устілки правильно
Зараз на ринку представлено безліч різних устілок для різних видів взуття . Щоб визначитися з вибором , слід чітко розуміти , які функції виконують ті чи інші устілки і їх основне призначення . Поговоримо докладніше про найбільш популярних виробах , наявних в асортименті специалізірованих магазинів. &Nbsp;
Ортопедичні устілки з жорстким супінатором
Ці вироби нададуть гарну підтримку склепіння стопи , а амортизатори під п'ятою поглинуть удари під час ходьби . Вони призначені для корекції поздовжньо - поперечного плоскостопості. Завдяки цим устілок відбувається рівномірний розподіл навантаження , яка припадає на стопи. Їх застосовують , як для спеціалізованої , так і традиційної взуття . Вони дозволяють знизити прогресування плоскостопості та його наслідків у дітей і дорослих.
Ортопедичні устілки обов'язково застосовувати в наступних випадках :
при плоскостопості ;
при п'яткової шпори ;
при діабетичній стопі ;
при " кісточці " на великому пальці ;
при подагрі ;
в якості профілактики плоскостопості у вагітних .
Спортивні устілки
Для людей , що віддають перевагу активний спосіб життя і регулярно займаються спортом , особливо легкою атлетикою , баскетболом і пр . В продажу є спеціальні спортивні устілки.   Їх основними функціями є:
підтримка анатомічної форми стопи ;
зняття надмірних навантажень , що припадають на стопу ;
надання амортизації при бігу , стрибках і ходьбі ;
попередження втоми ніг при тривалих навантаженнях .
Чому слід придбати ортопедичні устілки ?
Завдяки устілок надається підтримка подовжньому і поперечному склепіння стопи і запобігає розвиток плоскостопості. Супінатори дозволяють знизити навантаження на хребет , тазостегновий суглоб , коліна , голеностоп і попереджають розвиток захворювань опорно - рухового апарату . Але слід пам'ятати , що лише правильно підібрані устілки нададуть ефективну профілактику та лікування плоскостопості. Головне чим слід керуватися при виборі , це відповідність устілки розміром ноги і повторення контурів взуття. Якщо вироби обрані вірно , то вони прекрасно впораються з покладеними на них амортизаційними функціями , а також компенсують і правильно розподілять статичні і динамічні навантаження на стопу. Крім того устілки допоможуть нормалізувати кровообіг , а також знизять ймовірність подальшої деформації стопи і освіти наростів .


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Тест на плоскостопість
Тест на плоскостопість
Ортопедичні устілки - профілактика і лікування плоскостопості .
29.07.2010
Детальніше
Ортопедичні вироби для стопи
Ортопедичні вироби для стопи
Наші ортопедичні устілки і вкладиші перетворюють модельне взуття в зручне взуття !
20.02.2012
Детальніше
Як носити ортопедичні устілки?
Як носити ортопедичні устілки?
Людина проводить багато часу на ногах, стоячи або пересуваючись, при цьому стопи відчувають серйозні навантаження і втому, впоратися з якими допоможуть ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Показання для носіння ортопедичних устілок
Показання для носіння ортопедичних устілок
На думку лікарів-ортопедів носіння ортопедичних устілок показано 90% людей.
27.09.2016
Детальніше
Розгорнути