Наматрацник - невід'ємний атрибут Вашої спальні

Дата публикации: 06.09.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Наматрацник – це полотно , яке може мати кілька шарів , що захищає матрац від забруднень , пилу , поту і різних мікробів . Ці вироби прекрасно пропускають повітря і виконують функції терморегуляції . Верхній і нижній шар виготовляють з натуральних матеріалів , таких як бавовна ( махра ) , бязь , сатин і пр . Між ними мається натуральна або синтетична прошарок (наповнювач ) . Наматасники кріпляться до матраців за допомогою чотирьох гумок , завдяки чому вони щільно прилягають і не зміщуються під час сну . При виборі наматрасника слід відштовхуватися від того , який ефект ви від нього очікуєте .
Як вибрати наматрацник ?
Ці вироби можуть додати матрацу додаткову жорсткість або навпаки зробити його м'якше . Також вони здатні запобігти розселення мікробів і комах. Наматрацники можуть бути синтетичними і натуральними . Розглянемо кожен з цих типів .
Синтетичні наматрацники
Такі наматрацники відрізняються універсальністю , легкістю , комфортністю і довговічністю . Матеріали , з яких вони виготовляються , володіють гіпоалергенними властивостями і забезпечують повноцінний відпочинок. Найбільш популярним з них є синтепон ( холлофайбер ) , що пояснюється рядом його незаперечних переваг . Їх основними перевагами є зносостійкість , практичність у використанні , а також те , що вони не втрачають своїх властивостей навіть після численних прань . Струттофайбер – м'який синтетичний матеріал , а наматрацники з цього матеріалу сприяють пом'якшенню жорсткості матраца і згладжування його нерівностей після тривалого використання. Пінополіуретан матеріал пористої структури. Такі наматрацники надають додаткову жорсткість матрацу і дозволяють підтримувати тіло в анатомічно правильному положенні під час сну .
Натуральні наматрацники
Всім відомо , що спати на натуральних матеріалах не тільки приємно , а й корисно. Вони володіють високими терморегулірующимі властивостями , прекрасною повітропроникністю і забезпечують максимальний комфорт . Це може бути бавовна , фланель шерсть і т.д. Але найбільшим попитом користуються двосторонні наматрацники , де кожна сторона виконує свою функцію. Наприклад , наматрацники « зима- літо », в яких зимова сторона – це 100 % бавовна « махра », а річна – терморегулірующий поліестер.
Водонепроникні наматрацники  
Дуже важливою якістю наматрасника є водонепроникність . Наматрацник непромокальний необхідний для хворих і літніх людей , а також маленьких дітей. Як правило , верхній шар це 100 % бавовна або м'яка махра , а верхній – спеціальна мембрана , яка не дозволяє рідини потрапляти на поверхню матраца . Ця мембрана може бути виконана з поліуретану або поліпропілену , яка затримує воду , але пропускає повітря . &Nbsp;
Антибактеріальні наматрацники  
Даний вид наматрасников мають спеціальне просочення , яка не дозволяє проникати в матрац мікробам і кліщів , а також перешкоджає розвитку грибків . Такі якості наматрасника особливо важливі для людей з чутливою шкірою і часто страждають алергіями .
Купити наматрацник – це значить забезпечити собі і своїм близьким комфортний і здоровий сон.


Коментарі до статті
Найоптимальніші наматрацники - це непромокаючі з гумками, що повністю захищають матрац. Купила собі наматрацник altex.in.ua Прекрасна якість.
Розгорнути