Метеостанції для домашнього використання

Дата публикации: 01.08.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
З кожним днем інтерес до портативних метеостанціях неухильно зростає. Це цілком зрозуміло , оскільки всім відомо , який вплив надає погода на здоров'я і психоемоційний стан людини. Крім того , знаючи погоду , можна сміливо планувати поїздки , відпочинок на свіжому повітрі і т.д. Зараз на ринку кліматичної техніки представлений широкий асортимент метеорологічних пристроїв , покликаних фіксувати атмосферні параметри і прогнозувати погодні умови. Домашні метеостанції мають різну конструкцію і дизайн , а також відрізняються за своїми функціональними можливостями , наявністю додаткових опцій і вартістю.

Які бувають метеостанції ?

При всіх наявних розмаїтті пристроїв , вони діляться на дві категорії: аналогові і цифрові . Аналогова домашня метеостанція обладнана кліматичним приладом механічного типу , не має широких функціональних можливостей і реєструє тільки поточні параметри . Цифрова метеостанція є найсучаснішим кліматичним пристроєм. Вона володіє безліччю різноманітних функцій і може прогнозувати погоду на кілька днів вперед. Метеостанції по області застосування діляться на побутові і професійні , а також ті , які застосовуються в обох сферах. Деякі з них здатні синхронізувати метеодані з ПК. У побутовій сфері використовують бездротові метеостанції . Вони володіють мініатюрними розмірами , стильним дизайном. Відмінним варіантом для дому та офісу є пристрій з годинником і будильником .

Принцип роботи електронних метеостанцій

Вимірювання атмосферних параметрів в таких приладах здійснюється за допомогою спеціальних цифрових датчиків. Зафіксовані дані передаються на блок управління , який оснащений рідкокристалічним дисплеєм. Зазвичай в стандартній комплектації передбачено 2-5 бездротових цифрових датчиків. Але є моделі , в яких є можливість установки додаткових датчиків , що дозволяє розширити спектр вимірюваних параметрів . Завдяки домашньої метеостанції ви завжди будете знати температуру і вологість повітря , а також атмосферний тиск. Але це ще не все , є моделі , які крім іншого , стежать ще за температурою грунту і навіть фазами місяця . Крім цього , більшість приладів універсальні в застосуванні , тобто можуть використовуватися і всередині приміщення , і на вулиці.

Як вибрати домашню метеостанцію ?

При виборі приладу для особистого використання або в якості подарунка , слід звернути увагу на величину дисплея , хтось хоче отримати модель з великим інформативним дисплеєм , а деякі вважають за краще мініатюрні вироби . Багато моделей , крім вбудованих датчиків , забезпечені ще й підключаються датчиками. Важливо пам'ятати , що дані передаються за допомогою радіохвиль , а це означає , що стіни можуть стати істотною перешкодою. Тому не зайвим буде врахувати кількість і радіус дії датчиків , чим їх більше , тим показання точніше . У продажу є метеостанції , які працюють від побутової електромережі і батарейок. Деякі моделі являють собою моноблок , в якому датчики розташовані всередині , але є й такі сучасні пристрої , в яких датчики виносні - дротяні і бездротові .
Домашня метеостанції напевно стане корисним надбанням для вас і відмінним подарунком для друзів і близьких.


Коментарі до статті
Розгорнути