Туалетні приналежності для людей з обмеженими можливостями

Дата публикации: 23.05.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Для людей , які внаслідок слабкого здоров'я ледве пересуваються або взагалі не мають можливості рухатися , справляння природних потреб , стає проблемою. Значно спростити проведення гігієнічних процедур дозволяють спеціальні санітарні пристосування. При виборі приладдя для туалету слід враховувати деякі фактори : чи може людина самостійно дійти до туалету і сісти на унітаз або пацієнтові показаний суворий постільний режим.

Приналежності по догляду за лежачими хворими

У разі , коли пацієнт обмежений ліжковий простором , але при цьому в стані контролювати природні фізіологічні процеси , то для догляду за ним слід купити судно , сечоприймач (чоловічий чи жіночий ) . Найбільш зручними є підкладні судна із пластику , вони можуть бути з кришкою або без . При виготовленні цих виробів застосовують поліпропілен - цей , так званий , « теплий матеріал » швидко набуває температуру тіла , тому не створює людині ніякого дискомфорту. Якщо хворий відчуває при рухах сильний біль , тоді слід придбати судно з дуже низькою передньою частиною , це дозволяє його легко вставляти під крижі .
Для виготовлення мочеприемника також використовують «теплі матеріали», добре піддаються дезінфекції. Сечоприймач являє собою посудину із пластику зі спеціальними насадками для чоловіків і жінок. Залежно від моделі ці вироби можуть мати ручки для перенесення , а також градуювання , що дозволяє бачити кількість сечі .

Пристосування для туалету

Якщо людина в змозі самостійно або із сторонньою допомогою дійти до туалету , то він може зіткнутися з проблемою , як сісти і встати з унітазу . Оскільки стандартний унітаз досить низький , то його висоту можна збільшити за допомогою спеціальної насадки на унітаз. Ці конструкції підходять для більшості унітазів будь-якої форми , вони кріпляться без інструментів , і можуть збільшити висоту на 10-18 см. Насадки на унітаз , залежно від моделі , можуть мати підлокітники (у тому числі відкидні ) , кришку , а також захист від бризок . Крім того , існують конструкції з регулюванням висоти. Сидіння виконані з поліпропілену , завдяки чому конструкції забезпечується міцність і довговічність. Контур сидіння забезпечує максимальний комфорт для користувача , на його поверхні , навіть після тривалого використання , не утворюються плями , і вона легко чиститься.
Людям похилого віку , в період реабілітації після травм і операцій , особам з порушеннями функцій опорно -рухового апарату , перераховані вище приналежності для туалету значно полегшать і поліпшать якість життя.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як вибрати медичне судно
Як вибрати медичне судно
Життя вносить корективи в стан здоров'я людини. Травми тазу, хребта, нижніх кінцівок найчастіше іммобілізують пацієнта і унеможливлюють звичний похід в туалет. Щоб хворий міг вчинити акт дефекації, в стаціонарі застосовують підкладне судно.
18.04.2019
Детальніше
Як ставити хворому судно
Як ставити хворому судно
Травми хребта, тривала реабілітація після оперативних втручань в черевну порожнину і порожнину малого таза приковують пацієнта до ліжка. У таких ситуаціях необхідні спеціальні пристрої - судна.
18.04.2019
Детальніше
Як користуватися медичною качкою
Як користуватися медичною качкою
На превеликий жаль люди, через абсолютно різних ситуацій можуть потрапити в таку жахливу неприємність, як лежаче стан. Ця проблема ніяк не обійдеться без необхідного медичного інвентарю, щоб з легкістю справити нужду, не встаючи з ліжка. Тому, потрібно точно знати, як правильно користуватися качкою судном, щоб не було різних форс-мажорних ситуацій.
08.10.2019
Детальніше
Як вибрати гумове судно
Як вибрати гумове судно
Для комфортного спорожнення кишечника і сечового міхура лежачого пацієнта, необхідно медичне судно, яке буде враховувати особливості человека.Сейчас ви зможете дізнатися більше про даному медичному інвентарі, їх видах і яке краще гумове судно придбати.
08.10.2019
Детальніше
Розгорнути