Що таке ремінералізація емалі ?

Дата публикации: 18.05.2014
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Таке поняття як реміналізація емалі зубів, багатьом незнайома, в ній має потребу маса людей, незалежно від віку. Спробуємо розібратися, що ж являє собою цей процес. Структура зубної емалі - це своєрідна кристалічна сітка, пориста структура якої дозволяє проникнути в емалевий шар різних кислот, які виводять з неї мінерали. Настільки агресивна дія веде до демінералізації зубних тканин, а також зародженню каріозного процесу, який поступово руйнує всі верстви зуба, починаючи від емалі і закінчуючи пульпою. У таких випадках кращою допомогою стане реминерализация емалі, що сприяє поповненню відсутніх мінералів, а також запобігає розвитку карієсу.

Коли необхідна реминерализация зубів

В здоровому організмі нарівні з демінералізацією відбувається і реминерализация. Це цілком природні процеси, демінералізація відбувається під час прийому їжі, зокрема з підвищеним цукром і змістом кислот. При цьому основну роль в поповненні мінерального змісту грає слина, так як вона, завдяки своїм складом, знижує рівень кислотності і заміщає раніше зруйновані мінерали. Але коли організм не зовсім здоровий, то кислотно-лужний баланс порушується, а слина перестає виконувати свою природну відновлювальну роль. Допомогти емалі самовідновлюватися допоможе застосування спеціальних ополіскувачів, які відновлюють гелів, поліруючих і ремінералізуючих паст. Всі ці засоби містять такі необхідні для зубів компоненти, кальцій, фтор і фосфор.

Продукція ApaCare® - кращий засіб ремінералізації емалі

Розглянемо кілька основних дієвих засобів для відновлення зубної емалі. Ополіскувач ApaCare®, до складу якого входить рідка емаль, забезпечує захисне покриття зубів. Завдяки йому пори і мікротріщини запломбіровуются і зменшується рівень бактерій, що провокує карієс і різні захворювання періодонта. Він містить натуральний компонент - ксиліт, натуральні масла цитрусових, які мають яскраво виражений протизапальний ефект. Ополіскувач зміцнюють ясна, знижує їх кровоточивість і усуває неприємний запах з рота.
Відновлювальний гель ApaCare®, рідка емаль покриває зуби захисним мікротонкіх шаром. Незначні дефекти на поверхні зубів запломбіровуются нанокристалами гідроксиапатиту. Це допомагає зупинити карієс, а також процес знебарвлення зубів білими плямами. Відкриті дентинні канали заповнюються рідкою емаллю, що дозволяє знизити чутливість зубних тканин. Гель незамінний після професійного чищення, відбілювання зубів і видалення брекет-систем.
Поліруюча паста ApaCare® дозволяє очистити зубні поверхні в домашніх умовах на професійному рівні. Такого ефекту вдається досягти за рахунок спеціальних компонентів на основі наночастинок силики (діоксиду кремнію). Зубні поверхні стають гладкими, крім цього видаляються бактеріальні відкладення, наліт і пігментація від нікотину, кави, червоного вина і ін.
Pемінералізірующая зубна паста ApaCare®, що містить гідроксиапатит, що виконує функції рідкої емалі, відновлює тверді тканини і зберігає їх протягом тривалого часу. Завдяки тому, що нано-гідроксиапатит в унікальній формулі з'єднується з іонами фтору, процес ремінералізації стає значно ефективніше.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Догляд за порожниною рота у дітей
Догляд за порожниною рота у дітей
Якщо прищепити дитині ази догляду за порожниною рота з ранніх років , це дозволить запобігти захворювання пародонту ясен і уникнути безлічі проблем в майбутньому.
14.05.2014
Детальніше
Розгорнути