Як вибрати калоприймач ?

Дата публикации: 16.05.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Калоприймач є засобом реабілітації , для людей які мають порушення функції виділення калу , яким була накладена колостома . Калоприймач являє собою ємність , що складається з запахонепроніцаемой плівки ( мішка) , липкого фланця , кільця зі спеціального матеріалу , яке забезпечує герметичність в місці кріплення і комфортні умови для шкірних покривів навколо стоми.

Види калоприемников

З нині існуючих сучасних калоприемников , застосовують два види виробів на клейовий основі - однокомпонентні і двокомпонентні . Однокомпонентні калоприймачі мають клеющиеся пластину і пластиковий мішок , які представляють єдине ціле. Коли необхідно змінити мішок , то він змінюється разом з пластиною.
Двокомпонентні калоприймачі - це системи , що складаються з окремих клейових пластин і СТОМН мішків , тобто їх можна замінювати незалежно один від одного. Калоприймачі можуть бути закритими ( недреніруемие ) , які використовуються одноразово і відкритими ( дренируемой ) , які можна спорожняти від вмісту. Вибір виробу залежить від виду стоми , особливостей шкіри навколо стоми , оформленості калових мас і переваг людини . Конвексні пластини являють собою жорсткий фланець і «вушка» , призначені для кріплення пояса , який рекомендують носити для більш міцної фіксації. Вони показані для людей з втягнутою стомой .

Як часто слід міняти калоприймач ?

Однокомпонентні калоприймачі слід замінювати в міру наповнення , зазвичай це 1-2 рази на добу. У разі якщо це необхідно робити 3-4 рази на день , існує ризик механічних пошкоджень шкіри навколо стоми , тому слід використовувати однокомпонентні або двокомпонентні відкриті калоприймачі . Однокомпонентні калоприймачі з випуском знизу зазвичай застосовують ті пацієнти , які мають частий , неоформлений стілець. Такі пакети слід спорожняти в міру необхідності , а замінювати через 2-3 доби.
Двокомпонентні калоприймачі зі змінними мішками на кільцях є досить зручними. Однак не всі можуть ними користуватися , оскільки для приклеювання пластини потрібно рівне місце навколо стоми (мінімум 6 см). Тобто на шкірі не повинно бути рубців , ямок і горбків . Таким пластин зазвичай потрібна заміна 2 рази на тиждень. Слід пам'ятати , що при наповненні мішка є ризик розгерметизації калоприймач , тому необхідно контролювати цей процес. Мішки з випуском зливають так часто , як це потрібно , а заміну зазвичай виробляють раз на 2 доби. Мішки закриті міняють у міру необхідності (кілька разів на день).
Який саме калоприймач купити , пацієнту підкаже лікуючий лікар , а правильно підібрати модель вам допоможуть консультанти в спеціалізованому магазині.


Коментарі до статті
Скажіть будь-ласка який кращий калоприймач?
Добрий день ! Ваш лікар повинен рекомендувати який саме потрібний однокомпонентний чи двокомпонентний і який діаметр стоми.
В мене пластина видклеюються як правильно приклеити
Доброго дня! Можливо, справа у тому, що ви не надійно фіксуєте калоприймач. Дуже часто він відклеюється через те, що шкіра пітніє. Рекомендуємо спочатку максимальном висушувати шкіру, а для запобігання відклеювання калоприймач краще приклеювати лежачи на спині (у такому положенні стома не випирає і пакет приклеюється міцніше та рівніше).


Вам також може бути цікаво

типи калоприемников
типи калоприемников
Сучасні калоприймачі є справжнім порятунком для людей, що мають серйозні захворювання кишечника.
02.04.2015
Детальніше
Розгорнути