Коли потрібні кисневі концентратори?

Дата публикации: 23.11.2020
Дата обновления: 05.04.2023
Сучасний кисневий концентратор являє собою прилад виробляє кисень з атмосферного повітря. У підсумку на виході виходить чистий кисень, далі використовується в лікувальних цілях. Такий прилад може тривалий час працювати без перерви (приблизно 15 годин).
 
Застосування кисневих концентраторів
 
На початку розберемося, коли потрібен кисневий концентратор. Даний апарат застосовується для додаткової персональної кисневої терапії тим пацієнтам, у яких є порушення дихальної функції. Найчастіше він використовується в післяопераційний період або призначається людям з серцевою недостатністю. Якщо вам необхідний кисневий концентратор купити для лікувальних установ, то підійдуть такі моделі, як Invacare Perfecto2, Invacare Platinum S, а також Біомед 7F-3, 7F-5, 7F-3N, 7F-3M. У цих приладах вбудовані функції для регулювання кисневого потоку, а також зволоження отриманого кисню. Для кислородотерапии застосовують дихальні маски і носові канюлі. Для роботи приладу потрібно звичайна розетка 220В. Навіть при відключенні електрики, при якийсь збій або несправності, всі функції виконають вбудовані в прилад кошти самодіагностики. В процесі експлуатації слід пам'ятати, що в кисневому концентраторе слід періодично пилососом або способом водної промивки чистити вхідний фільтр. Для роботи приладу не потрібні ніякі резервуари, які акумулюють кисень в зрідженій або стислій формі, тобто він абсолютно безпечний. Також всередині кисневого концентратора не відбувається хімічних реакцій.
 
Портативні кисневі концентратори
 
Крім професійного застосування нескладно здогадатися, навіщо потрібен кисневий концентратор в домашніх умовах або в дорозі, адже пацієнт не може постійно їздити в клініку для проведення оксигенотерапії. Портативні концентратори - це прості в експлуатації прилади, якими можна користуватися самостійно, але бажаний самоконтроль за допомогою портативного пульсоксиметра. Якщо вам необхідно портативний кисневий концентратор купити для домашнього використання, то підійде модель Invacare XPO 2. Він призначений для пацієнтів, які бажають, незважаючи на хворобу, вести активний спосіб життя. У ньому поєднується простота використання з чудовим дизайном. Концентратор працює від вбудованого акумулятора, стандартної електричної мережі або бортової мережі автомобіля. Він може працювати в автономному режимі до 2,5 годин.
Потік кисню відбувається в імпульсному режимі, тобто тільки на вдиху, що дозволяє економити заряд акумулятора, а також підтримувати високу концентрацію кисню.
 
Як вибрати правильно
 
При покупці звертайте увагу на наступні характеристики:
 
• Продуктивність - скільки літрів кисню прилад виробляє в хвилину. Вибір даного параметра залежить від того, для чого потрібен кисневий концентратор. При складних патологіях. Там, де необхідно багатогодинна або цілодобова киснева, потрібна потужна модель з продуктивністю 5-10 л / хв, в інших випадках підійдуть апарати 1-5 л / хв;
• Насиченість потоку O2. Оптимально якщо показник 90-95%;
• Тривалість роботи без перерви. Цей параметр важливий, якщо потрібна тривала киснева терапія;
• Рівень шуму. Найбільш безшумні - портативні моделі з невисокою продуктивність, в них цей рівень не перевищує 45 дБ.
 
Також слід звертати увагу на розмір і вага приладу, якщо ви плануєте поїхати його в дорогу.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати кисневий концентратор для домашнього користування
Як вибрати кисневий концентратор для домашнього користування
Кисневий концентратор необхідний для запобігання гіпоксії при різних захворюваннях і використовується не тільки в лікарнях і клініках, але і в домашніх умовах.
04.01.2018
Детальніше
Як дихати кисневим концентратором?
Як дихати кисневим концентратором?
Прийнято вважати, що киснева терапія потрібна тільки важкохворим людям, але це далеко не так. В умовах загазованості мегаполісів багато на себе відчувають, хоч і не небезпечний для життя, але позначається на здоров'я, постійний дефіцит кисню - гіпоксію. Вона виражається в швидкій стомлюваності, регулярному поганому самопочутті, слабкості, головних болях і інших негативних проявах. Для профілактики, лікування захворювання дихальної і серцево-судинної системи використовується кисневий концентратор /cat_301.htm Перед придбанням рекомендується ознайомитися з його особливостями та правилами використання.
23.11.2020
Детальніше
Як користуватися кисневим концентратором?
Як користуватися кисневим концентратором?
Кисень необхідний для нормального функціонування організму, а його дефіцит - гіпоксія призводить до серйозних порушень і в важких випадках до смерті. Навіть абсолютно здорова людина, провідний правильної спосіб життя, не застрахований від хвороб, що вражають дихальну і серцево-судинну систему, при яких потрібно кисень. Для її проведення використовується кисневий концентратор /cat_301.htm Він може застосовуватися в клінічних або домашніх умовах, а багато моделей також в літаках і на прогулянках. Перед покупкою приладу слід визначитися, які характеристики для Вас важливі і дізнатися, як правильно користуватися кисневим концентратором.
23.11.2020
Детальніше
Що таке кисневий концентратор?
Що таке кисневий концентратор?
Оксигенотерапія - терапія киснем застосовується для профілактики і лікування цілого ряду патологій органів дихання і серцево-судинної системи. Сучасні технічні новинки дозволяють здійснювати це в домашніх умовах. Найбільш високотехнологічним, ефективним в застосуванні і простим в експлуатації приладом є кисневий концентратор. Що це таке і які завдання він виконує - з цим варто розібратися докладніше.
23.11.2020
Детальніше
Розгорнути