Тонометри механічні та напівавтоматичні - їх переваги і недоліки

Дата публикации: 23.04.2014
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:

Найбільш доступними за ціною , але все ж вимагають певних зусиль , є механічні і полуавтоматические тонометри . Розглянемо докладніше , що являє собою кожний з них , прості чи вони в обігу , а головне наскільки вони точні.

Електронні напівавтоматичні тонометри

Такі моделі повторюють функції автоматичних тонометрів , однак при цьому користувачеві необхідно самостійно накачати повітря в манжету за допомогою груші - нагнітача , а показання виводяться на електронне табло. Ці прилади порівняно недорогі, володіють блоком пам'яті і високим класом точності. Крім артеріального тиску вони вимірюють пульс. На точність вимірювань виключено вплив людського фактора , що дозволяє мінімізувати похибку результату. Досить в точності дотримуватися рекомендації виробників. Користуватися напівавтоматичним тонометром легко. Прилад працює на батарейках. Одним з найпопулярніших напівавтоматичних тонометрів є AND UA - 705 , багатофункціональна модель з можливістю визначення аритмії. Інформація виводиться на великий трьохрядковий дисплей. Одна кнопка управління істотно спрощує управління приладом . Пам'ять фіксує 30 останніх вимірювань , також є можливість автоматично обчислити середнє значення .

Механічні тонометри

Найпоширенішими є механічні тонометри , в яких нагнітання і підбурювання повітря проводиться вручну . Вони найдешевші , і при цьому досить точні . Однак вони вимагають певних навичок і людям , які мають порушення слуху , користуватися ними не рекомендується , так як їм буде складно вловити тони , що визначають верхнє і нижнє тиск. Такий прилад дозволяє вимірювати АТ при наявності симптомів аритмії. Особливо добре зарекомендували себе такі моделі механічних тонометрів . Це Longevita LS - 5 , особливістю якої є високочутлива мембрана стетоскопа , вбудована в манжету , безшовна внутрішня камера манжети , металевий манометр зі шкалою до 300 мм рт.ст , м'які вушні оливи.

Little Doctor LD - 71 - класичний тип із зручною , міцної нейлонової манжетою , що має фіксує металеве кільце , Пневмокамера виготовлена за безшовною технологією , мається , металевий повітряний голчастий клапан.

Tespro ВК 2001-3001 з манжетою , виконаної з приємного на дотик високоякісного матеріалу , що не викликає при контакті з тілом алергічних реакцій , зручні липучки відрізняються тривалим терміном експлуатації. Тонометр забезпечує високу точність вимірювання на рівні професійною.

Тонометри механічні та напівавтоматичні слід купувати в спеціалізованих магазинах , де професійні консультанти розкажуть характеристики кожної моделі і допоможуть визначитися з вибором.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Норма артеріального тиску у дітей: таблиця
Норма артеріального тиску у дітей: таблиця
Кожна мама повинна знати, яка норма тиску у дітей певного віку, і, власне, вміти вчасно помітити зміни. Для початку варто відзначити, що артеріальний тиск у дітей у порівнянні з дорослими нижче, але з віком ситуація змінюється.
11.09.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів AND 777 і 888
Порівняння тонометрів AND 777 і 888
Тонометри AND відмінно зарекомендували себе на ринку медичної техніки. Пропонуємо порівняти популярні моделі AND 777 і 888.
11.07.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів Omron і Microlife
Порівняння тонометрів Omron і Microlife
Omron і Microlife є провідними світовими брендами на ринку медтехніки. Їх тонометри займають лідируючі місця в міжнародних рейтингах. Чим же відрізняються товари двох брендів?
14.05.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів Омрон M2 Classic і Basic
Порівняння тонометрів Омрон M2 Classic і Basic
Omron - один з лідерів на ринку медтехніки. Особливою популярністю користуються тонометри японського бренду. Пропонуємо порівняти варіації моделі M2 Classic і Basic.
11.07.2019
Детальніше
Розгорнути