Тонометри на плече або зап'ясті - що краще?

Дата публикации: 22.04.2014
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:

Перед покупкою тонометра кожен потенційний користувач задається питанням , якої моделі віддати перевагу. З одного боку , зап'ястні тонометри простіше одягаються , компактні, що дозволяє носити їх з собою в сумочці. З іншого боку прийнято вважати , що вони не настільки точні , як моделі на плече. Спробуємо розібратися , що правда , а що міф на прикладі декількох популярних тонометрів .

 

Тонометри на зап'ястя

Зап'ястні тонометри надягають на руку в районі зап'ястя , як годинник. Такі прилади підійдуть людям до сорока років , які не страждають захворюваннями серцево-судинної системи . Але якщо все ж людина літня , але не хоче купувати тонометр на плече , то прекрасним виходом стане модель NISSEI WS -820 . Він отримав звання «Найбільш точний тонометр » за результатами клінічних випробувань серед 50 моделей , які проводило Німецьке Товариство Гіпертонії . Основна особливість , що дозволила отримати таку високу оцінку - це система зчитування пульсової хвилі відразу з двох артерій. Він здатний запам'ятовувати свідчення двох користувачів по 30 результатів вимірювань на кожного.

Також добре зарекомендував тонометр Medisana HGN , його похибка складає всього + / - 1 мм. рт. ст. У моделі є великий РК -дисплей , а також 2 комірки пам'яті на 60 вимірювань і індикатор аритмії. Крім того є шкала вимірювання результатів ( три кольори ) узгоджена з ВООЗ і сучасна функція Fuzzy Logik , яка забезпечує індивідуальне накачування манжети.

 

Тонометри на плече

Такі тонометри з плечової манжетою рекомендуються для літніх людей. Це пояснюється тим , що судини на плечі крупніше , ніж на зап'ясті , а протягом крові і пульс краще помітні . У людей з атеросклерозом судини стають більш твердими , тому сигнал стає слабкішим , що призводить до невеликих погрішностей . Теж може відбуватися , якщо у людини є тахікардія або аритмія. Тому в таких випадках слід купувати спеціальні моделі , так як в них вимір проводиться три рази , після чого прилад вираховує усереднений показник . Одним з найбільш функціональних тонометрів є AND 777 . У ньому є індикатор аритмії , а в заданий час звуковий сигнал нагадає про необхідність виміряти тиск. Послідовно натискаючи кнопку пам'яті перегортуються дані попередніх вимірювань , дата і час їх виконання.

Прекрасним вибором стане тонометр на плече OMRON M3 Family . У ньому також є індикатор аритмії і руху , функція усереднення 3 -х значень за 10 хв , пам'ять на 2 -х користувачів по 60 вимірювань , графічний індикатор рівня АТ , універсальна манжета 22-42 см для середньої і великої руки , індикатор правильної фіксації манжети.

Виходячи з вищесказаного , можна зробити висновок , що перш ніж купити тонометр на зап'ясті або плече , слід уважно ознайомитися з його характеристиками і функціональними можливостями. Купувати прилад необхідно лише в спеціалізованих магазинах , де професійні консультанти розкажуть про всі особливості кожної моделі.



Коментарі до статті
Вітаю! Чи можна купити або замовити у вашому магазині тонометр виробництва Японії Made in Japan? Які марки та ціна? Дякую.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Норма артеріального тиску у дітей: таблиця
Норма артеріального тиску у дітей: таблиця
Кожна мама повинна знати, яка норма тиску у дітей певного віку, і, власне, вміти вчасно помітити зміни. Для початку варто відзначити, що артеріальний тиск у дітей у порівнянні з дорослими нижче, але з віком ситуація змінюється.
11.09.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів AND 777 і 888
Порівняння тонометрів AND 777 і 888
Тонометри AND відмінно зарекомендували себе на ринку медичної техніки. Пропонуємо порівняти популярні моделі AND 777 і 888.
11.07.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів Omron і Microlife
Порівняння тонометрів Omron і Microlife
Omron і Microlife є провідними світовими брендами на ринку медтехніки. Їх тонометри займають лідируючі місця в міжнародних рейтингах. Чим же відрізняються товари двох брендів?
14.05.2019
Детальніше
Порівняння тонометрів Омрон M2 Classic і Basic
Порівняння тонометрів Омрон M2 Classic і Basic
Omron - один з лідерів на ринку медтехніки. Особливою популярністю користуються тонометри японського бренду. Пропонуємо порівняти варіації моделі M2 Classic і Basic.
11.07.2019
Детальніше
Розгорнути