Який молокоотсос краще?

Дата публикации: 28.03.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Один з найбільш актуальних питань для молодих матусь - як правильно вибрати молокоотсос ? Для початку пояснимо принцип дії таких виробів. Механізм полягає в тому , що навколо ареоли грудей створюється вакуум , що сприяє виділенню молока. Ці прилади діляться на два основних види . Розглянемо переваги і недоліки кожного з них.

Ручний (механічний) прилад

Такі вироби приводяться в дію натисненням руки . Вони бувають - поршневими , помповими і з грушею. Їх перевагою є те , що можна регулювати силу , ступінь тиску повітря , за рахунок чого процес зціджування стає більш м'яким. Вони абсолютно безшумні , є можливість зціджувати молоко прямо в пляшечку. Механічні молокоотсоси легко миються , стерилізуються і підходять для частого використання , а воронки можна підібрати індивідуально. Проте їх мінусом є те , що в процесі зціджування з'являється втома в руках.

Електричний ( електронний ) прилад

У цих приладах вакуум навколо соска створюється за допомогою електродвигуна . Такі вироби , в плані зручності краще , ніж механічні . Жінці не доводиться робити ніяких рухів , стимулюючих відсмоктування молока , оскільки цей процес повністю автоматизований. Прилади можуть працювати від акумулятора і від мережі . Багато моделей дозволяють регулювати силу вакууму і частоту , а це робить процес зціджування максимально наближеним до природного двофазному процесу смоктання. Крім цього , в електронних моделях є можливість запам'ятовування режиму і відтворення його в майбутньому. Особливістю смоктання грудей дитиною є те , що спочатку груди стимулюється несильним і частим ссанням , а далі ритм стає повільним , але сильним. Тому двофазні прилади дають можливість максимально ефективно зціджувати молоко.

Як вибрати молокоотсос ?

При виборі приладу слід керуватися індивідуальними потребами мами. А щоб зрозуміти який молокоотсос краще , треба відповісти на наступні питання:
Чи спостерігається надлишок або навпаки недолік молока ?
Як часто ви будете займатися сцеживанием ?
Чи планується використання приладу для вирішення складних проблем ( втягнуті або плоскі соски , лактостаз і т.д.)
Після всього сказаного можна сказати , що кращим приладом є той , який найбільше відповідає вашим індивідуальним потребам.
 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Розгорнути