Як вибрати очищувач повітря ?

Дата публикации: 24.03.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Всім відомо, що якість вдихуваного повітря надає безумовне вплив на самопочуття, працездатність, а головне на здоров'я людини. На сьогодні з усіх приладів, здатних поліпшити параметри повітря в житлових приміщеннях є очищувачі повітря з зволожувачами - мийки повітря , а також кліматичні комплекси. Завдяки цим виробам «промитий» повітря сприймається свіжим і чистим, як після грозового дощу (ефект природного очищення).

Принцип роботи очищувачів повітря

Мийка повітря є побутовим очищувачем, конструкція якого не передбачає використання спеціальних фільтрів. Крім очищення повітря це виріб дозволяє досягти рівня природної вологості. В якості фільтра-приймача в мийках використовується вода. У таких конструкціях повітря пропускається через систему вологих обертових дисків складної гідродинамічної форми. Завдяки цьому з повітря віддаляються шкідливі елементи, такі як бруд, пил, пилок рослин і інші алергени. Ступінь очищення повітря у даних виробів трохи нижче, ніж у кліматичних комплексів, проте вони є досить ефективними і підходять для приміщень різної площі.

Що таке кліматичний комплекс?

Принцип дії цього приладу полягає в наступному: відбувається забір неякісного повітря, проходження його через систему спеціальних фільтрів - вугільного, антибактеріального, HEPA-фільтра та ін. Далі повітря проходить через воду (зволожуючу губку) - це робить його чистим, зволоженим і максимально придатним для дихання. Кліматичні комплекси, на відміну від мийок, вимагають заміни змінних фільтруючих елементів в процесі експлуатації. Управління режимами приладу проводиться за допомогою пульта управління, розташованого на приладі або дистанційним пристроєм.

Як правильно вибрати очищувач повітря?

Кожен прилад розрахований на певну площу. Для початку слід визначитися, чи готові ви купувати конструкції в кожну кімнату або будете переносити її з одного приміщення в інше. Якщо ви вирішили купити один виріб для будинку, тоді слід вибирати прилад, орієнтований на площу самої великої кімнати. Далі слід врахувати наскільки чуйно ви спите. Якщо питання сторонніх звуків для вас принциповим, то краще віддати перевагу моделям з низьким рівнем шуму. І звичайно важливим фактором є те, чи готові ви витрачати кошти на змінні фільтри. Таким чином, визначившись з основними вимогами, що пред'являються до приладу, завдання - як вибрати очищувач повітря - вже не здасться важкою. А визначитися з конкретною моделлю вам завжди готові допомогти консультанти в спеціалізованому магазині.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Плюси і мінуси зволожувача
Рейтинг воздухоочистителей
Рейтинг воздухоочистителей
Головними параметрами при виборі воздухоочистителя є: його продуктивність , наявність фільтрів , рівень шуму , спосіб управління , розмір , дизайн , вартість та ін Виходячи з цих характеристик , а також оптимального співвідношення ціни та якості можна скласти рейтинг воздухоочистителей .
28.03.2014
Детальніше
Зволожувачі - очисники Venta , в чому їх переваги?
Зволожувачі - очисники Venta , в чому їх переваги?
Німецька компанія Venta є № 1 в Європі і займає лідируючі позиції у світі з виробництва зволожувачів - очищувачів повітря.
19.05.2015
Детальніше
Як користуватися зволожувачем повітря?
Як користуватися зволожувачем повітря?
Зволожувач повітря став невід'ємною частиною нашого життя. З його допомогою легко поліпшити атмосферу в домі, запобігти багато захворювань у дітей і дорослих, продовжити час служби дерев'яних меблів і предметів інтер'єру з натуральних матеріалів. Прилад може принести максимум користі для здоров'я і житла людини, якщо дотримуватися рекомендації щодо його використання і знати про правила безпеки.
12.05.2017
Детальніше
Розгорнути