Як вибрати ходунки ?

Дата публикации: 24.03.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
На жаль , життя не завжди повна лише приємних сюрпризів. Підчас , трапляються ситуації , коли людина внаслідок травми , операції або просто похилого віку не може пересуватися самостійно. У цьому випадку найбільш зручним пристосуванням стануть ходунки . Вони вкрай необхідні в тих випадках , коли людина відчуває труднощі з підтриманням балансу , а також є ризик падіння при пересуванні. Залежно від роду травм і захворювань , підбираються певні допоміжні конструкції.
 

Види ходунків

Модельний ряд даних виробів різноманітний . Вони можуть бути фіксовані , крокуючі , універсальні , дворівневі , з 2 - я або 4-ма колесами. Якщо людина відчуває труднощі з утриманням балансу , тоді краще вибирати стандартні фіксовані конструкції без коліс. Це стійка і надійна конструкція . Особливо це важливо на ранній стадії реабілітації. Коли людина вже більше впевнений у своїх силах , то варто придивитися до крокуючим моделями. Вони рухаються одночасно з людиною , переставляючи поперемінно то ліві , то праві ніжки вперед. Ідеальним варіантом можуть стати універсальні моделі, які поєднують в собі функції фіксованих і крокуючих виробів (за допомогою засувки або перемикача переводяться з одного положення в інше) . Це дуже зручно на всіх стадіях реабілітації , коли день від дня людина буде все впевненіше пересуватися. Дуже вдалим винаходом є дворівневі конструкції, що дозволяють без сторонньої допомоги , піднятися з ліжка. Звичайно , багато хто захоче вибрати вироби на коліщатках. Звичайно з одного боку , на них легше пересуватися , особливо по вулиці , їх досить просто направити і штовхнути . Однак є категорії захворювань і травм , при яких такі моделі строго протипоказані. Тому , сказати однозначно, які ходунки краще не представляється можливим , оскільки в кожному конкретному випадку слід враховувати індивідуальні фізичні можливості потенційного користувача.
 

На що слід звернути увагу

 

Важливим фактором є можливість регулювання вироби по висоті. Для зручності зберігання і транспортування краще віддати перевагу складним моделям . Добре якщо ручки будуть не з пластику , а з м'яких матеріалів . А користувачам , які мають захворювання серцево- судинної системи , з підвищеним потовиділенням рекомендується вибрати модель з ручками з пористих матеріалів . Як вибрати ходунки найбільш відповідної моделі вам зможуть підказати професійні консультанти , тому купувати вироби слід в спеціалізованих магазинах , де на всі товари видається відповідна гарантія .


Коментарі до статті
мені 95 років хворий на паркінсон які ходунки мені підійдуть
Доброго дня Олександр. Можете розглянути варіанти ходунків у нас на сайті: /cat_95.htm Дякуємо за звернення.


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Перелом шийки стегнової — це порушення цілісності кістки стегна в зоні шийки, яке небезпечно для пацієнтів будь-якого віку. Характеризується тривалим зрощенням, що супроводжується болючістю у всіх хворих, починаючи з 30 років.
10.03.2017
Детальніше
Види ходунків для дорослих
Для чого потрібні ходунки ?
Для чого потрібні ходунки ?
Ходунки - засіб реабілітації інвалідів , дорослих , людей похилого віку .
29.03.2013
Детальніше
Коли використовуються ходунки для дорослих?
Коли використовуються ходунки для дорослих?
Ходунки – це медичне обладнання, яке використовується для відновлення і поліпшення порушеною в результаті операції або травми рухової активності і полегшення пересування людей похилого віку, а також пацієнтам з обмеженими фізичними можливостями.
09.03.2017
Детальніше
Розгорнути