Як одягати бандаж ?

Дата публикации: 19.03.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Вже багато років в медицині використовують такі пристосування , як бандажі зокрема колінні і ліктьові . Завдяки їм здійснюється фіксація різних частин тіла після травм та операцій , а також профілактика і лікування всіляких захворювань. Бандажі бувають різних форм і модифікацій. Вони можуть бути з ребрами жорсткості або без них. Який би виріб ви не використовували необхідно пам'ятати , що їх ефективність безпосередньо залежить від того чи правильно вони одягнені.
 

Як застосовувати бандажі

Вкрай важливо при покупці фіксуючих виробів порадитися з лікарем , яка модель буде найбільш оптимальною при вашій проблемі і як часто його необхідно використовувати. Перш ніж одягати налокітники та наколінники слід переконатися , що розмір підібраний правильно . Пам'ятайте , що вироби на колінних і ліктьових суглобах повинні бути нерухомими і щільно облягати кінцівку. Фіксатори ні в якому разі не повинні скручуватися або сповзати . Якщо це роз'ємні вироби , то спочатку їх слід обмотати навколо пошкодженої ноги (руки) і щільно затягнути липучками . Якщо у виробі є силіконове надпателлярное кільце , то необхідно розмістити колінну чашечку строго в цьому місці.

Основні фактори при виборі виробів 

 
Неправильно підібрані вироби , наприклад меншого розміру , ніж потрібно , можуть принести серйозну шкоду . Вони перешкоджатимуть нормальному кровообігу , кінцівку почне синіти і німіти . Тому перед покупкою , слід приміряти виріб і походити в ньому пару хвилин. Сказати , однозначно, який бандаж краще дуже скрутно , оскільки в кожному конкретному випадку потрібна різна підтримка . Іноді достатньо еластичного фіксатора , часом потрібно виріб з пластиковими або металевими Платіні. Однак яку б модель ви не вибрали, головне , щоб вона чітко відповідала завданням , які на неї покладаються , і була підібрана відповідно з індивідуальними параметрами.


Коментарі до статті
В наколіннику треба бути якщо сидяча робота
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. Ні, при відсутності навантаження немає потреби використовувати наколінник. Але не варто сидіти довго, потрібно хоча б раз в годину робити розминку на 5-10 хв для коліна, інакше можуть з'являтися болі (при більшості проблем з колінами).
Здрастуйте, у мого брата три місяці тому була черепно-мозкова травма, кома, субархідальний крововилив. Зараз верхні та нижні кінцівки перебувають у спастику, права ступня деформувалася, її повело всередину, коліна не розгинаються, зігнуті майже під прямим кутом, ми взяли напрокат тренажер, щоб розробляти рух ніг, але поки що коліна не розслабляються. Знайомі віддали нам бандажі для фіксації колін, але як випрямити ноги? Спастика ще не пройшла,
Здрастуйте, Алевтино. У даній ситуації ми б порекомендували Вам все ж таки звернутися за консультацією до Вашого лікаря. Знаючи Ваш діагноз, він найкраще підкаже правильне рішення в даному випадку.
как опредилить размер бандажа
Добридень! Вам допоможе ця стаття - /articles/view/354/
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Коліно (колінний суглоб) є найбільшим суглобом нашого тіла. У процесі життєдіяльності коліно піддається значним навантаженням, тому не дивно, що воно є досить вразливим місцем.
07.10.2019
Детальніше
Все про наколінниках
Все про наколінниках
Наколінники ( фіксатори коліна або колінні бандажі ) , а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка , підтримку бічних зв'язок і менісків .
12.01.2012
Детальніше
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно підібрати ортопедичний наколінник, які бувають різновиди наколінників, як визначити свій розмір наколінника, які використовуються матеріали при виготовленні наколінників які бувають їх конструкції, які типи наколінників підходять для тих чи інших видів активності, - а також почерпнете для себе масу іншої корисної інформації.
21.02.2020
Детальніше
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Пошкодження колінних зв'язок - це одна з найбільш частих травм, які можна отримати під час заняття спортом, звичайної ходьби або бігу. Невдале падіння, вивихи, забиті місця - все це може стати причиною надриву, повного розриву або розтягнення зв'язок. Сучасна медицина надає великий вибір пристосувань для полегшення стану і швидкого відновлення.
25.10.2018
Детальніше
Розгорнути