Що таке вертикалізатори ?

Дата публикации: 21.02.2014
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Вертикалізатором називають самостійне або доповнює інше пристрій, що дозволяє приводити тіло пацієнта у вертикальне положення. Основне завдання цього виробу профілактика і пом'якшення проявів негативних психологічних , фізіологічних наслідків тривалого перебування в лежачому , сидячому положенні. Наукові дослідження вже давно довели позитивний вплив вертикалізації , завдяки спеціальним пристосуванням , на самопочуття пацієнтів. У мережі магазинів «Ваше здоров'я » можна купити вертикалізатори різних моделей для дітей і дорослих від провідних європейських виробників.
 

Види вертикалізаторів

 
З кожним роком вертикалізатори модернізуються і вдосконалюються . Сьогодні ці технічні засоби умовно діляться на три основних типи:
Мобільні ;
Статичні ;
Активні .
Вид пристосування підбирають залежно від роду захворювання . Спробуємо розібратися , чим відрізняються різні моделі вертикалізаторів .
 

Мобільні вертикалізатори

 
Даний вид техніки оснащений спеціальними великими задніми колесами. Завдяки йому людина в змозі пересуватися в положенні стоячи при наявності фізичної можливості . Багато моделей мобільних вертикалізаторів можуть управлятися за допомогою електроприводу. Вони комплектуються акумуляторами , завдяки яким можна пересуватися тривалий час. Управління цими вертикалізатори відбувається за допомогою джойстика. Ці конструкції дозволяють стояти навіть пацієнтам з частковим паралічем тулуба та нижніх кінцівок.
 

Статичні (пасивні ) вертикалізатори

У таких пристроях людина може перебувати у вертикальному положенні , однак не може пересуватися. До даного типу відноситься зокрема стіл вертикалізатор ( вертикалізатор зі зворотним нахилом ) . Це конструкція з електроприводом , яка плавно наводиться з горизонтального положення у вертикальне. Застосування такого вертикалізатора призначено для пацієнтів з важкими формами ДЦП , а також тим , хто відновлюється після черепно -мозкових , спінальних травм , після оперативного втручання та інсульту. Стіл оснащений спеціальним пристроєм для витягування хребта , яке відбувається під власною вагою пацієнта.
 

Активні вертикалізатори

 
Ці вироби являють собою реабілітаційні тренажери , завдяки яким пацієнт за рахунок рухів руками може тренувати м'язи ніг. Принцип роботи полягає в тому , що платформа для стоп з'єднується зі спеціальними важелями , якими управляє пацієнт або рухає помічник.
Купити вертикалізатор можна в магазинах « Ваше здоров'я» , а також замовити доставку в будь-яку точку України на нашому сайті .


Коментарі до статті
Розгорнути