Дозиметри - кращий засіб захистити себе від радіації

Дата публикации: 09.02.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:

Радіоактивне опромінення може не просто погіршити здоров'я людини , а й привести до захворювань щитовидної залози , онкології й інших недуг . Але багато хто навіть не підозрюють , як важливо дбати про особисту радіаційної безпеки. Оскільки радіацію неможливо якось побачити або відразу відчути її вплив на собі , виникає питання: як перевірити її рівень? Для цих цілей і існують побутові дозиметри , які можна купити в мережі магазинів « Ваше здоров'я».

 

Для чого потрібні дозиметри ?

У сучасних умовах постійного погіршення екології і швидкого розвитку нових технологій варто подбати про своє здоров'я і безпеки близьких людей. Тут і прийдуть на допомогу дозиметри . Вони допоможуть оперативно (за 10 секунд ) дізнатися чи є радіонукліди в овочах , ягодах , грибах , на меблів або одязі. Дуже корисними будуть дозиметри для тих , хто вирішив придбати автомобіль , зайнятися будівництвом будинку або просто хоче перевірити своє робоче місце.

 

Принцип роботи дозиметрів

Ці вироби дають можливість виявити забрудненість того чи іншого об'єкта бета- активними радіонуклідами. За допомогою лічильника Гейгера - Мюллера побутовий дозиметр підраховує кількість гамма , бета частинок. При цьому реєстрація кожної частки супроводжують звукові сигнали , і це дає можливість реалізувати режим "Пошук". Інтенсивність звукового сигналу залежить від рівня радіації ( чим вона вище , тим голосніше сигнал).

 

Застосування дозиметра

Можна проводити перевірку рівня забрудненості :

· повітря;

· будівельних матеріалів;

· меблів ;

· дитячих іграшок;

· продуктів харчування ;

· будмайданчиків ;

· місць відпочинку , робочих місць тощо

 

 

Переваги дозиметрів

 

Маючи у своєму арсеналі побутовий дозиметр , ви завжди зможете захистити себе від потрапляння в зони , де є підвищений випромінювання . Крім цього ваша сім'я буде вживати продукти без ризику для здоров'я. Ви завжди зможете уникнути загрози побутового опромінення.

У мережі магазинів « Ваше здоров'я» ви зможете купити дозиметр за досить демократичною ціною , а також отримати консультацію щодо його експлуатації.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Що таке нітратоміри ?
Що таке нітратоміри ?
Нітрати є досить небезпечними хімічними сполуками , викликають серйозні порушення в людському організмі.
19.01.2015
Детальніше
Дозиметр: на варті вашої безпеки
Дозиметр: на варті вашої безпеки
Сучасні промислові підприємства, їх робота, агресивне сонячне випромінювання, а іноді і надзвичайні ситуації на об'єктах атомної енергії можуть стати причиною підвищення рівня радіаційного фону в місцевостях, де проживає людина.
20.12.2017
Детальніше
Як переконатися в безпеці навколишнього середовища
Як переконатися в безпеці навколишнього середовища
Радіаційний дозиметр - це вимірювальний прилад, призначений для визначення дози іонізуючого випромінювання, яка впливала на прилад за певний проміжок часу. Відповідно ця ж доза випромінювання отримана людиною, який користувався приладом в цей час - час, день, добу або робоча зміна.
03.08.2017
Детальніше
Розгорнути