Що таке фетальні монітори та доплери

Дата публикации: 02.01.2014
Дата обновления: 02.04.2023

Найкращим і ефективним засобом спостереження та діагностики стану плода в утробі матері є фетальні монітори та доплери . Тому вони знайшли своє широке застосування в акушерських відділеннях і пологових будинках . Доплери прості в застосуванні , компактні і дозволяють тривалий час спостерігати за рухом і серцебиттям плода , а також скороченнями матки. Таким чином , можна об'єктивно оцінити який стан плоду в період родових сутичок . Фетальні монітори мають теж призначення з тією лише різницею , що отримані дані виводяться на ПК і роздруковуються . Крім цього є вбудовані підказки і функція збереження даних.

Переваги фетальних моніторів і Доплер

Даний вид сучасного обладнання є просто незамінним , оскільки дозволяє максимально швидко і точно оцінити стан плода. А також вчасно помітити будь-які патології і відхилення , що виникають у процесі родової діяльності. Фетальні монітори та доплери , які можна купити в мережі магазинів « Ваше здоров'я» , є надійними , практичними і простими у використанні. І при цьому ціни - досить демократичні . Особливо добре на ринку даного обладнання зарекомендувала себе компанія Heaco (Великобританія). Розберемося детальніше , як працюють ці апарати.

Принцип роботи фетальних Доплера і моніторів
 
Доплера та монітори Heaco - це пристрої для діагностики , моніторингу серцевого ритму плода і спостереження за здоров'ям вагітних . В основу принципу роботи приладів покладено ефект Доплера , що забезпечує звукове моделювання серцебиття. Сигнал аналізується , відображається на дисплеї. Тобто фетальні доплери дозволяють отримати інформацію про плід , таку - ж , як при прослуховуванні акушерським стетоскопом . Але при цьому явною перевагою є те , що доплери мають електронний аудіо вихід , завдяки якому серцебиття майбутньої дитини може почути не тільки лікар , а й майбутні батьки.

Спектр можливостей фетальних Доплера і моніторів

Апаратура такого класу забезпечує цілий ряд діагностичних можливостей . Монітори дають можливість вимірювати артеріальний тиск і пульс матері , ЕКГ , рівень кисню в крові і скоротливу діяльність матки. А крім цього дозволяють провести широку діагностику внутрішніх параметрів плода. Часто у випадках багатоплідної вагітності і при веденні складних пологів потрібні більш багатофункціональні моделі, оснащені глибоким автоматичним аналізом гістограми. Тут незамінною буде фетальний монітор G6B + Heaco (Великобританія).

Чи можна застосовувати фетальні доплери в домашніх умовах?

Спочатку дана апаратура була призначена виключно для професійного використання в умовах клініки , однак в останні роки майбутні батьки набувають доплери для домашнього застосування . Особливо для цих цілей підходять портативні моделі . Однак слід пам'ятати , що лікарі не рекомендують дуже часто використовувати ці прилади. Їх можна застосовувати після 10-12 тижні внутрішньоутробного розвитку. Але і в цьому випадку спостереження у лікаря , провідного вагітність , обов'язково .

Якщо ви вирішили купити фетальні доплери та монітори для домашнього або клінічного застосування , зверніться в мережу магазинів « Ваше здоров'я» або залиште заявку на нашому сайті.



Коментарі до статті
Де в чернівцях можна ремонтувати фетальний доплер
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня, Василь. Рекомендуємо Вам звернутися до сервісного центру виробника. Дякуємо за звернення.
де у місті Одеса можна відремонтувати фетальний доплер
Добридень! Це залежить від того, який фірми конкретний доплер, що зламався. Інформацію про сервісні центри та їх адреси у різних містах (у тому числі й Одесі) ви знайдете тут /service/


Вам також може бути цікаво

З якою тижні використовувати фетальний доплер?
З якою тижні використовувати фетальний доплер?
Фетальний доплер - унікальний прилад, який дозволяє кожній вагітній мамі почути биття серця свого малюка.
02.04.2018
Детальніше
Як користуватися фетальним допплером і монітором?
Як користуватися фетальним допплером і монітором?
Сьогодні кожен майбутній батько в будь-який час доби може отримати зворотній зв'язок від свого крихти. Для цього достатньо купити фетальний доплер.
02.04.2018
Детальніше
Фетальні монітори та область їх застосування
Фетальні монітори та область їх застосування
Сучасна медицина дає можливість проводити діагностику плода і в разі виявлення відхилень негайно шукати способи їх усунення .
02.06.2014
Детальніше
Розгорнути