Що таке біотуалет ?

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 01.04.2023

Весь культурний світ вже давно користується біотуалетами, які відповідають всім світовим нормам гігієни та санітарії. Не так давно цей винахід людства прийшло і в наші краї. Сьогодні на ринку товарів з'явився такий великий сегмент як біотуалети і туалетні кабіни. Його поява викликана тим, що під час виїзного відпочинку або роботи, часто немає можливості встановити звичайний туалет. Зараз вже відомо, що біотуалет - це гідна заміна звичайного туалету в подібних умовах.
Кілька років тому на ринку з'явився сам термін «біотуалет». З тих пір споживачі все автономні туалети стали величати не інакше, як «біотуалети». Однак це не правильно, стверджують фахівці, бо між тією продукцією, яка реалізується в Україні, і істинними біотуалетами існує велика різниця. Яка ж? Спробуємо розібратися в цьому питанні за допомогою професіоналів.
У магазині «Ваше Здоров'я» представлено величезний вибір моделей біотуалетів!
За оцінками фахівців, все автономні туалети (тобто туалети, не підключені до каналізації і воді) діляться на дві основні категорії:
1. Біотуалети - туалети, що працюють за принципом природного розкладання фекалій, прискорюється за допомогою біологічних, природних компонентів (торф, активний або інше), а також штучного підігріву (підсушування) і вентиляції. Вентиляція і підсушування в них здійснюється за допомогою електроприладів. Ці туалети, як правило, стаціонарного типу. Вони розраховані на 3-4 людини - так звані сімейні, домашні туалети.
2. Хімічні туалети - мобільні вуличні туалетні кабіни, переносні туалети (кімнатні або кемпінгові) або блоки кабін, що працюють за принципом автономного накопичення фекалій в прийомних баках. Нейтралізація специфічного запаху, поширення мікробів і грибків, а також сприяння розрідженню відходів досягається за допомогою хімічних розчинів або концентратів. Ось ці-то туалети у нас помилково і отримали приставку «біо».
В Україні користується популярністю друга категорія туалетів, про неї, власне, і піде мова. Фахівці умовно поділяють автономні туалети на два класи - зі знімним резервуаром-накопичувачем і зі стаціонарним. Діють такі туалети так само, як звичайні, що знаходяться в кожній квартирі, але в той же час вони компактні, мобільні і незалежні від стаціонарної каналізаційної системи. При цьому діє дві підгрупи пристроїв: портативні переносні туалети для індивідуального користування і мобільні туалетні кабіни для громадського користування. Мала вага, як портативного туалету, так і кабінки дозволяє швидко доставити їх в потрібне місце.
Принцип роботи портативного переносного хімічного туалету досить простий.

Чиста вода з наповнюється зливного бачка, що утворює разом з унітазом верхню двохкомпонентну частина туалету, змиває відходи життєдіяльності в герметичний нижній резервуар-накопичувач. Там вони піддаються дезодорації і хімобробка. При повному заповненні резервуара його можна легко від'єднати від основної конструкції і доставити до місця утилізації відходів. Нижній бак обладнаний спеціальною зручною ручкою для цієї мети. Унікальна конструкція поворотного зливного патрубка і кнопка скидання тиску забезпечують акуратне спорожнення нижнього бачка, після чого його потрібно обполоснути, заповнити біопрепаратом і водою. Обсяг приймального резервуара-бачка становить: 12 л - розрахований в середньому на 35 відвідувань (до 7 днів для 1 людини) і 21 л - на 70 відвідувань (до 14 днів), при економному витраті води. Деякі моделі оснащені індикатором заповнення резервуара. Це дуже зручно. Іноді туалети обладнані помпою або електронасосом. Вага збірного бака з відходами: 23 кг - для бачка 21 л, 14 кг - для бачка об'ємом 12 л. «Чистий» вага такого туалету в зборі - 4 - 5 кг, розмір - 42 38 42 см, однак параметри можуть незначно варіюватися в залежності від моделі. Відсутність запаху і гігієнічність дозволяють користуватися агрегатом в будь-якому приміщенні, в тому числі - і в житловому.
У нашому магазині Вас якісно проконсультують і допоможуть зробити правильний вибір!



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати біотуалет?
Принцип роботи біотуалету
Принцип роботи біотуалету
Автономний переноснойбіотуалет з водяним змивом є ідеальною альтернативою стаціонарному в місцях , де відсутня система центральної каналізації . Його можна встановити на дачній ділянці , в житлових фургонах , невеликих торгових павільйонах і т.д. Також даний пристрій може стати незамінним помічником , людям з обмеженими фізичними можливостями.
17.03.2014
Детальніше
Як користуватися біотуалетом
Як користуватися біотуалетом
Користуватися біотуалетом зовсім нескладно .
Головне уважно прочитати статтю і кожен зможе самостійно розібратися в цьому просту дію .
13.11.2011
Детальніше
види біотуалетів
Розгорнути