Слухові апарати та їх різновиди

Дата публикации: 05.12.2013
Дата обновления: 06.04.2023

Слух - унікальна здатність сприйняття оточуючих звуків , тому, коли він починає знижуватися це є серйозною проблемою. Але завдяки сучасним слуховим апаратам користувач може продовжувати вести звичайний спосіб життя , працювати , спілкуватися і не відчувати жодного дискомфорту. У мережі магазинів « Ваше здоров'я» можна купити слуховий апарат , де правильно підібрати його допоможуть наші консультанти.

Що представляє собою слуховий апарат ?

Слуховий апарат є електронним допоміжним пристроєм, який носиться за вухом або в вушному каналі. «Мозок» апарата - це мініатюрна мікросхема -чіп , що дозволяє реалізовувати самі складні алгоритми обробки звуку. Вони розробляються вченими- АУДІОЛОГІЇ спеціально для компенсації нестачі слуху в самих різних звукових ситуаціях . Такі розумні прилади можуть відрізнити мова від сторонніх шумів , а також виділити і посилити її . Завдяки цьому є можливість прекрасно зрозуміти мова на тлі музики , вуличного шуму і при одночасному розмові несколькіхлюдей . Онів змозі виділити голос потрібного співрозмовника серед інших за рахунок спрямованих мікрофонних систем . У них немає спотворень і власних шумів. Завдяки широкому частотному діапазону є можливість почути різноманітні звуки , такі як щебет птахів та інші . Слухові апарати можуть точно налаштовуватися відповідно до індивідуальної втратою слуху , так як є регулювання параметрів . Звичайно , вони не допомагають відновити нормальний слух , але здатні ефективно вирішувати багато проблем , з якими стикається користувач в повсякденному житті.

Види слухових апаратів

Всі слухові апарати за способом обробки звукового сигналу діляться на аналогові і цифрові . Перші лише підсилюють звук і не мають великий спектр можливостей для налаштування . Тому показання до їх застосування досить обмежені. А цифрові апарати володіють мікроелектронної «начинкою» , завдяки якій є можливість компенсації будь-якої втрати слуху . У мережі магазинів «Ваше здоров'я » представлені аналогові слухові апарати: Соната ( Істок , Росія ) ; Лукулл ( Україна ) ; Danavox ( Данія ) і цифрові: Siemens (Німеччина); Санта -Про ( Істок , Росія).

Аналогові слухові апарати

Такі прилади мають більш низьку вартість , ніж цифрові , але вони підходять далеко не всім , так як часто в них погана розбірливість мови . Вони бувають двох типів. Одні посилюють всі частоти однаково ( лінійно ) , також часто виникає надмірне посилення гучності на частотах з нормальним слухом , внаслідок чого користувач чує гучний шум і не розбирає мова . Є апарати , де можна регулювати частотне посилення , але немає функцій шумозаглушення , компресії звукового сигналу , що не дозволяє чути мову розбірливо . В основному вони можуть підійти для людей , чиє зниження слуху сталося з причини захворювання середнього вуха.

Цифрові слухові апарати

Сьогодні такі прилади все більше витісняють аналогові . Їх основними перевагами є:

- Налаштування за допомогою спеціальних перемикачів , тобто можна налаштувати самостійно ;

- Відмінна розбірливість мови за рахунок почастотного налаштування і компресії ;

- Придушення зворотного зв'язку ( не дзвонить і неприємні звуки , такі як свист ) .

Після відвідування лікаря , який визначить рівень втрати слуху , ви зможете купити цифровий або аналоговий слуховий апарат в будь-якому магазині мережі « Ваше здоров'я».



Коментарі до статті
Тяжка втрата слуху. Потрібен слуховий апарат Lukul. Де можна купити? Ціна?
Добрий день ! Слухові апарати /ua/cat_516.htm/moshnie/ Ступінь втрати слуху-
Велика


Вам також може бути цікаво

Як вибрати слуховий апарат
Як вибрати слуховий апарат
Однією з найбільш частих причин болю в спині є міжхребетні грижі, що вражають різні відділи хребта.
07.11.2017
Детальніше
Відмінність слухового апарату від підсилювача звуку
Відмінність слухового апарату від підсилювача звуку
Втрата слуху може бути наслідком багатьох причин, вона може торкнутися будь-якої людини, незалежно від віку і соціального статусу. У будь-якому випадку, при наявності проблеми зі слухом краще відразу ж звернутися до фахівця якомога раніше.
05.06.2020
Детальніше
Якому слуховому апарату варто віддати перевагу
Якому слуховому апарату варто віддати перевагу
Щоб вирішити проблеми зі слухом, пов'язані з віковими змінами, різними захворюваннями або спадковими особливостями, треба купити слуховий апарат.
18.06.2018
Детальніше
Що таке аудіограма
Що таке аудіограма
Проходження аудіограми - важлива процедура, яка допомагає не тільки своєчасно зафіксувати погіршення слуху, а й визначити варіанти для виправлення проблеми.
12.06.2019
Детальніше
Розгорнути