Класифікація алкотестерів

Дата публикации: 11.11.2011
Дата обновления: 06.04.2023

Алкотестери діляться (це підрозділ йде на основі кількості щоденних тестів, на яке розрахований прилад) на чотири основні групи:
• професійні;
• спеціальні;
• індивідуальні (персональні);
• індикатори.
У нас в магазині і на сайті «Ваше Здоров'я» ви зможете ознайомитися з усіма видами алкотестерів.
Головна відмінність алкотестера від просто індикатора, на якому є просто лампочки - наявність дисплея, який показує точність свідчення (в основному в цифровому відображенні), більш сучасні прилади здатні відображати результат з точністю до сотих часток, без округлення до цілого числа.

Професійні алкотестери 
Ці моделі розраховані на 150 тестів в день мінімум (зазвичай 250-300). У більшості професійних алкотестерів електрохімічний сенсор або нанотехнологічний датчик, заснований на оптико-фізичному взаємодії парів етанолу з інфрачервоним випромінюванням (АКПЕ-01М). Похибка визначення 0,01 проміле. Використовуються такі прилади при перевірці працівників на великих підприємствах або для контролю на дорогах. До них зазвичай можна докупити спеціальний принтер, який буде відразу виводити на папері результати тесту. У більшості випадків такі прилади правильніше називати Алкометри (хоча по суті алкотестер і алкометр це синоніми).

Спеціальні алкотестери
Розраховані на трохи більшу кількість застосувань, ніж персональні моделі (5-30 щоденних тестів). Можуть мати як напівпровідниковий, так і електрохімічний сенсор. Зазвичай використовуються для контролю на малих підприємствах та в дорожній поліції ряду країн. На деяких підприємствах своєчасна перевірка на алкоголь просто вкрай необхідна в силу професійних особливостей трудової діяльності. Відмовки, виправдання і конфлікти не будуть ускладнювати роботу, алкометр точно виявить факт: пив співробітник чи ні. Деякі з моделей мають реєстраційне посвідчення, яке підтверджує, що даний виріб медичного призначення (виріб медичної техніки) дозволено використовувати в медичній практиці.

Клубні алкотестери
Це стаціонарні прилади, по суті, є професійними моделями, але відносяться до розряду спеціальних. Популярні у багатьох країнах світу і знайшли широке застосування в барах, ресторанах, нічних клубах, казино, а також в інших місцях дозвілля і відпочинку. Оплативши послугу (опустивши монету або жетон в монетоприймач) і продувка в отвір приладу певну порцію повітря, можна дізнатися ступінь свого сп'яніння.
Для продування застосовуються одноразові мундштуки, що забезпечує дотримання гігієнічних вимог. Комплектується мульти-монетоприймачем, який може приймати монети різного достоїнства (додатково можуть комплектуватися купюропріємником). Алкотестери подібного типу розміщуються у місцях з гарною відвідуваністю, тому надійно захищені металевим корпусом, і також надійно захистить підпилих клієнтів розважального закладу від маси неприємностей, якщо тільки вони проявлять розсудливість і не сядуть за кермо при показаннях приладу більше допустимої норми.

Індивідуальні алкотестери
Цей клас приладів призначений в першу чергу для самоконтролю. Якщо проводити в день більше одного-двох тестів, то сенсор швидко вийде з ладу. Працюють, як правило, тільки від батарейок і не розраховані на роботу в режимі тривалого включення. У даній категорії часто зустрічаються моделі без мундштука, що може знизити точність показань, зате більш зручно для звичайної людини.
Ситуації бувають самі різні: після вечірки, свята, на роботі, в сім'ї. Контроль за рівнем алкоголю не тільки корисний, але й може запобігти не один неприємний інцидент. Наприклад, батьки можуть перевірити вживання алкоголю у власних дітей і надати на них вплив, розповівши їм про шкоду спиртного.

Індикатори
Це найпростіші пристрої з невисокою точністю для виявлення алкоголю та слідів вживання наркотичних речовин в організмі людини. Алкоголь визначається за видихає або по слині, а наркотичні речовини - по слині та сечі.



Коментарі до статті
Я для самоконтролю купував алкотестер сітітек з мундштуком та електрохімічним датчиком. Зате за його точність я певен, рятував не раз.


Вам також може бути цікаво

Для чого потрібен Алкотестер ?
Для чого потрібен Алкотестер ?
Який же Алкотестер купити , і для чого він потрібен ? Алкотестер по поєднанню ціна / якість - оптимальний вибір у нашому магазині .
13.11.2011
Детальніше
Як скло: принцип дії і різновиди алкотестерів
Як скло: принцип дії і різновиди алкотестерів
Щоб правильно вибрати пристрій, треба точно знати, де його будуть використовувати і скільки контрольних замірів необхідно зробити за певний проміжок часу, наприклад, за добу.
16.07.2018
Детальніше
Розгорнути