Що таке Hallux Valgus ?

Дата публикации: 21.10.2013
Дата обновления: 02.04.2023

Бандажі й шини , як найефективніший спосіб лікування Hallux Valgus , без операцій

Сьогодні проблемою вальгусной деформації великого пальця стопи - Hallux valgus , на жаль , страждають багато . Шишка на кісточці , як називається в побуті така патологія , характеризується відхиленням першого пальця назовні , формуванням запалення у його заснування і почервонінням .

Причини виникнення Hallux Valgus

Теорій на рахунок виникнення шишок на кісточках існує безліч , однак , до найбільш сприяючих чинників належать :

· жіноча стать - у жінок дана патологія зустрічається в 20 разів частіше , ніж у чоловіків;

· спадковість (часто переходить від матері до дочки) ;

· носіння модельного взуття на високому каблуці з вузьким носком ;

· генетична неспроможність сполучної тканини , що призводить до ослаблення поперечного , поздовжнього склепіння стопи.

 

Якщо уникнути захворювання все ж не вдалося , тоді на допомогу прийдуть шини та бандажі для лікування Hallux Valgus , бурситів та інших патологій , які можна купити в мережі магазинів« Ваше здоров'я ».

Для чого необхідні бандажі і шини

Дані вироби були розроблені ортопедами і вченими для зниження навантаження на суглоб пальця , а також усунення болю при ходьбі. А саме основне - це виправлення суглоба великого пальця при його зміщенні. Ці пристосування можна надягати як на ліву , так і на праву ногу. Деякі з них призначені лише для сну , але є моделі , які також можна застосовувати для денного носіння.

Коли вальгусні шини протипоказані

Перед тим як купувати вальгусную шину слід порадитися з лікарем , оскільки в деяких випадках такий виріб не рекомендується.

Протипоказаннями можуть бути:

- 4 -й ступінь розвитку Hallux valgus ;

- Запалення суглобів ;

- Цукровий діабет ;

- Порушення циркуляції крові ;

- Подагра , ревматизм і артрит цього суглоба .

Який продукт вибрати

У мережі магазинів « Ваше здоров'я» купити бандаж , шину можна недорого і при цьому відмінної якості. У нашому асортименті представлені вироби компаній , як Hallufix ( Німеччина ) ; Orliman ( Іспанія ) ; Orthocare ( Туреччина ) ; Foot Care ( Україна ) . Останній варіант особливо може зацікавити тих , хто має проблеми на обох ногах , так як в комплект входять два бандажа , а ціна при цьому вельми демократична. Однак пластикова модель не призначена для денного носіння. Якщо говорити про виріб Hallufix , то ціна бандажа може здатися високою , однак ефективність і зручність це виправдовують. Таку шарнірну систему можна використовувати при повсякденній навантаженні. Завдяки шарніру палець і стопа зберігають свою природну гнучкість.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Болить кісточка на нозі збоку - що робити?
Шишка на нозі збоку - поширена проблема, але далеко не всі знають, від чого вона з'являється, чим небезпечна і чи можна від її позбутися. Вона може вирости при вальгусній деформації першого пальця, так званої «Hallux valgus». Для неї характерне зміщення фаланг по відношенню один до одного. Через те, що 1-а плюснева кістка зміщується всередину, а великий палець - назовні, то на її голівці утворюється горбок. Взуття постійно натирає ногу, чим викликає біль в кісточці. Це в свою чергу провокує запалення синовіальної сумки суглоба, яке називають «бурситом». Якщо неприємне відчуття виникає не в області стопи, а на щиколотці, то проблема частіше пов'язана зі зміною положення кістки.
03.03.2020
Детальніше
Вальгусна деформація великого пальця - причини і лікування без операції
Вальгусна деформація великого пальця - причини і лікування без операції
Випирає кісточка великого пальця - сама поширене захворювання стопи, що зустрічається частіше у жінок у віці після 30 років. Крім косметологічного дефекту, вальгусная деформації першого пальця провокує патологічні явища в зв'язках, сухожиллях стопи, кістках і суглобах.
26.12.2017
Детальніше
Як скорегувати ступню без хірургічного втручання
Як скорегувати ступню без хірургічного втручання
Ступня людини несе на собі навантаження всього тіла, тому від її здоров'я залежить красива легка хода, здоров'я суглобів і хребта, можливість носити модельне взуття.
07.08.2017
Детальніше
Розгорнути