Бактерицидні та кварцові лампи та їх переваги

Дата публикации: 18.10.2013
Дата обновления: 05.04.2023

Ультрафіолетові лампи умовно можна розділити на два види - бактерицидні та кварцові .

Чим вони відрізняються

Лампа бактерицидна (бактерицидний опромінювач ) призначена для санітарно - протиепідемічної обробки приміщень. Вона знищує стафілококи , стрептококи , ентерококи , туберкульозну , кишкову і дифтерійну палички. Завдяки УФ випромінювання певного діапазону в клітинах мікроорганізмів виникають незворотні процеси , а далі відбувається їх загибель , що просто незамінне при сезонних епідеміях . Бактерицидний випромінювач може бути озоновим і безозонових . Лампа озонова чинить додатковий бактерицидну дію , що сприяє знищенню патогенних мікробів , спор і цист . Після кварцування такою лампою необхідно обов'язково провітрити приміщення . Однак слід пам'ятати , що деякі люди мають індивідуальну непереносимість до надлишку озону , тоді краще вибрати безозонових лампу. Застосовують бактерицидні лампи в приміщеннях за відсутності людей . Купити бактерицидну лампу в мережі магазинів « Ваше здоров'я» можна виходячи з площі приміщення , яке необхідно кварцювати , а також ваших особистих переваг .

Лама кварцова має іншу довжину хвилі УФ випромінювання , а також більшу потужність і спектр випромінювання. Таку лампу використовують як ефективний профілактичний і лікувальний засіб при різних захворюваннях. Кварцову лампу застосовують при лікуванні ЛОР органів , шкірних захворювань , для загоєння опіків , ран , при запаленні суглобів і т.д. Крім основного призначення , кварцову лампу можна використовувати для отримання засмаги в домашніх умовах , оскільки вона створює випромінювання близьке до природного спектру сонячного УФ . Також вона показана для компенсації недостатності вітаміну Д.

Кварцові , бактерицидні лампи в магазинах « Ваше здоров'я» зручні , компактні і прості у використанні. Їх можна застосовувати як у квартирах , так і лікувальних , дитячих і виробничих установах .

Кварцова лампа «Сонечко»

Особливої уваги заслуговує кварцова лампа «Сонечко». Її можна застосовувати в домашніх умовах для лікування гнійних ран , трофічних виразок , пролежнів , фурункулів і запальних інфільтратів . Для таких цілей в комплект входять тубуси різного діаметру. Це є їх головною перевагою , оскільки через отвір діаметром 5-15 мм фокусується ультрафіолетове випромінювання і відбувається локальне опромінення потрібних ділянок .

Лампи « Кварц -125 » , «Сонечко ОУФд -01 » і «Сонечко ОУФК -01 » рекомендується застосовувати для загальних і локальних опромінень людини. «Сонечко ОУФб - 04» і « Кварц -240 » використовуються для знезараження приміщень , оскільки в них використовується більш потужний джерело УФ випромінювання.

Купити кварцову лампу в Києві недорого можна в мережі магазинів « Ваше здоров'я» або зробивши замовлення на сайті , при цьому ви будете мати гарантію 12 місяців і отримаєте консультацію з її експлуатації і застосування.



Коментарі до статті
Порадьте лампу для псоріазу.
Добрий день!
Дарсонваль - це медичний прилад, який використовується для електрофорезу, електричної стимуляції та лазерної терапії шкіри. Його можуть застосовувати для лікування різних захворювань шкіри, включаючи псоріаз.

Проте важливо зазначити, що ефективність Дарсонвалю при лікуванні псоріазу досить суперечлива. Хоча деякі люди повідомляли про полегшення симптомів псоріазу після використання Дарсонвалю, наукові докази щодо його ефективності обмежені.

Я рекомендую звернутися до лікаря або дерматолога для отримання професійних порад щодо лікування псоріазу. Вони зможуть зробити оцінку вашого стану та рекомендувати оптимальні методи лікування, включаючи можливе використання Дарсонвалю, якщо вони вважають його доцільним.
Доброго дня.
Запитання глобальне на сьогоднішній день , чи за допомогою кварцевої лампи можливо дезинфікувати респіратори та чи впливає уф випромінення на COVID 19?
Наперед дуже вдячний за відповідь.
Доброго дня, Богдане. Одноразові фільтруючі маски не можна знезаражувати. А ось багаторазові маски можна дезінфікувати ультрафіолетовою лампою по 15 хвилин з кожного боку маски. Використання цього методу дозволяє знищити майже 99% вірусу. Для інактивації збудника важлива як доза, так і довжина хвилі. Потрібно пам'ятати, що будь-яка частина маски в тіні не буде дезінфікована.
підкажіть який кварц обрати для знищення стафілококу.дякую.і яка ціна...
Доброго дня, Галино!

Вибір лампи залежить від місця знаходження стафілококу, шкірні покриви, чи слизові оболонки носа та ротової порожнини, або просто для обробки приміщення. Для лікування захворювання у людини, краще звернутися за консультацією до лікаря.
хочемо знати як ціна , і замовити. дякуємо


Вам також може бути цікаво

Як користуватися кварцовою лампою ?
Як користуватися кварцовою лампою ?
Кварцова лампа - ртутна газорозрядна лампа , в результаті роботи якої утворюються ультрафіолетові промені , широко використовувані в лікувально - профілактичних установах , офісах і в домашніх умовах .
29.08.2016
Детальніше
Що таке кварцові лампи ?
Що таке кварцові лампи ?
Кварцування - стандартна процедура в лікувальних установах , а й вдома її стали проводити все частіше , набуваючи для цього спеціальні кварцові лампи , звані ще облучателями бактерицидними .
05.09.2016
Детальніше
Де купити кварцову лампу ?
Де купити кварцову лампу ?
Кварцові лампи спочатку використовувалися медиками , як прилади для знезараження повітря
29.08.2016
Детальніше
ТОП - 5 виробників кварцовою лампи
ТОП - 5 виробників кварцовою лампи
Кварцові бактерицидні лампи стали популярними приладами , що відносяться як до групи медтехніки , так і до побутового класу .
29.08.2016
Детальніше
Розгорнути