Що таке алкотестери ?

Дата публикации: 10.11.2011
Дата обновления: 06.04.2023

Алкотестер - прилад для кількісного визначення алкоголю в організмі людини, на основі аналізу видихуваного їм повітря.  Алкотестери і алкометри - пристрої для вимірювання вмісту алкоголю у видихуваному повітрі. Великої різниці між алкотестерами і Алкометри немає. Перед покупкою, щоб не помилитися, вам потрібно звернути увагу на технічні характеристики приладу. Ці назви також використовуються як синоніми. У нашому магазині Вас проконсультують і допоможуть зробити правильний вибір!
Перші зразки алкотестерів з'явилися на початку 1930-х років в США, і могли лише показувати факт наявності алкоголю в крові, визначати кількість ще був не в змозі. Регулярно вони почали використовуватися поліцією з 1939 року, однак можливості їх стали наближатися до сучасних лише через кілька десятиліть.

Перша «дихальна трубочка» була запатентована німецькою фірмою Drger в 1953 році. Прилади широко використовуються для контролю тверезості на підприємствах з небезпечним виробництвом та для передрейсових перевірок водіїв. Для того щоб показання алкометру приймалися в суді як доказ, на нього повинен бути оформлений весь набір дозвільних документів, а саме: Сертифікат відповідності, реєстраційне посвідчення Міністерства охорони здоров'я, а також Сертифікат про затвердження типу засобу вимірювань. Останній документ передбачає наявність діючого Свідоцтва про повірку.
В даний час електронні алкотестери є найбільш популярними приладами для проведення тесту на алкоголь. Компактність, зручність у використанні (для тестування досить одного видиху) роблять їх більш поширеними, особливо в умовах не надто до тривалого і складного тестуванню.
У магазині «Ваше Здоров'я» представлений величезний вибір моделей алкотестера!



Коментарі до статті
Розгорнути