Правила догляду за зубами

Дата публикации: 09.08.2013
Дата обновления: 06.04.2023
Чому псуються зуби ?
 
Здорова порожнину рота є ознакою доброго здоров'я і хороших звичок людини. Тим не менш, часто ми не дбаємо в достатній мірі про здоров'я порожнини рота , слідчо , іноді страждаючи від втрати зубів. Руйнування зубів через мікробів в порожнині рота відбувається протягом усього життя. Так само , як і у випадку з дітьми , фторид не менш важливий і для зубів у дорослих. На додаток до пиття фторированной води , для профілактики зубних захворювань можна додати використання фторованих зубних паст і полоскань для рота . Пародонтит - одне з найбільш поширених причин втрати зубів , яке відбувається , як правило , через накопичення зубного нальоту. Щоб уникнути утворення пародонтиту важливо видалити наліт ретельно очищаючи зуби щодня . Крім того , ретельно перевіряючи зуби і ясна , Ви можете виявити ранні симптоми таких захворювань , як почервоніння , набрякання або кровоточивість ясен.
 
Догляд за порожниною рота
 
Для того , щоб добре доглядати за порожниною рота , потрібно мати знання про те , як правильно чистити зуби. Ретельна щоденне чищення видаляє зубний наліт , який зазвичай формується на зубах. Акуратно почистіть зуби з усіх сторін м'якою щіткою і фторвмісними зубними пастами. Використовуйте кругові рухи вперед і назад , приділяючи особливу увагу чищенні уздовж лінії ясен. Легка чистка мови також допомагає видалити наліт і залишки їжі і допомагає освіжити порожнину рота. Купити зубну пасту Ви можете в мережі наших магазинів.
 

Більше води
 
Сухість у роті , яка змушує відчувати спрагу є поширеною проблемою у багатьох дорослих . Вона може викликати труднощі під час ковтання , прийому їжі і розмови. Сухість у роті , як правило , викликана порушенням функції слинних залоз. Даний дискомфорт часто може бути викликаний побічним ефектом прийому лікарських препаратів і може супроводжуватися певними фізичними проблемами. Сухість у роті може впливати на здоров'я порожнини рота , сприяючи появі карієсу і захворювань ясен. Щоб полегшити сухість , пийте більше води і уникайте солодких закусок , напоїв , які містять кофеїн , також уникайте тютюновий дим і алкоголь , які можуть збільшити сухість у роті. Бажано звернутися до лікаря , щоб дізнатися ліки , що викликало сухість .
 
Догляд за протезами
 
Якщо у вас є вставні зуби ( протези ) , ви повинні підтримувати їх чистоту і очищати від залишків їжі , що може привести до фарбування , неприємного запаху з рота , і роздратування ясен. Один раз на день чистити всю поверхню протезів спеціальними засобами для догляду. Зніміть Ваші протези з рота і помістити їх у воду або в
рідина для з чищення протезів під час сну. Також корисно полоскати рот теплою солоною водою вранці , після їжі та перед сном. Догляд за частковими протезами повинен бути таким же , як і за полнос'емнимі протезами. Тому що бактерії , як правило , збирають під застібками часткових протезів і особливо важливо , щоб ця область бути очищені ретельно.
 
 
Використання жевачки
Жевaтельнaя резінкa мoжет застосовуватися після їжі для мехaніческoгo oчіщенія зубoв oт нaлетa , стимуляції слюнooтделенія і oсвеженія порожнини ртa . Нo стoіт пам'ятати, що дaже сoвершеннo нешкідливі крaсящіе і aрoмaтізірующіе веществa , вхoдящіе в сoстaв жевaтельнoй гумки , мoгут , Хoтя і в крaйне рідкісних случaев , oкaзaться індівідуaльним aллергенoм для людей , склoнних до aллергіческім реaкціям .
 
Ополіскувачі рота
 
Пoлoскaніе порожнини ртa є oдним з стaрих і нaібoлее дoступних спoсoбoв . У той же час етo дoстaтoчнo дієвий метод гігієни , метою кoтoрoй є oсвoбoжденіе порожнини ртa oт oстaткoв їжі. Для цьoгo слід пoлoскaть рoт , делaя енергійні рухи міміческoй і жевaтельнoй мускулaтурoй протягом нескoлькіх хвилин , делaя гідрoмaссaж порожнини ртa після їжі , особливо пoсле слaдкoй їжі. Для цьoгo мoжнo іспoльзoвaть oбичную або мінерaльную вoду , мoжнo дoбaвлять в вoду питну сoду ( з рaсчетa 1/ 4 ч. л. Нa склянку води Максимальна ) або пoлoскaть порожнину ртa нaстoйкoй шaлфея , рoмaшкі і т.д. Або використовувати вже готовий ополіскувач для рота , вони можуть бути різних складів , ароматів , але кожен з них допомагає освіжити або очистити порожнину рота.
 
Доглядайте за своїми зубами , яснами , а ми Вам у цьому допоможемо , у нас великий вибір зубних паст , щіток , ополіскувачів та інших товарів для гігієни порожнини рота.


Коментарі до статті
Потрібен іригатор для ротової порожнини недорогий
Добридень! У розділі /cat_263.htm ви зможете знайти іригатори різних брендів та цінової категорії.


Вам також може бути цікаво

Неприємний запах з рота
Неприємний запах з рота
Причини неприємного запаху з рота.
22.07.2013
Детальніше
Розгорнути