Тест на сколіоз

Дата публикации: 29.07.2010
Дата обновления: 01.04.2023
  • Уважно огляньте дитину – чи немає у нього видимих на око деформацій скелета.
  • Поспостерігайте – чи немає у малюка таких ознак: коли він лежить, спина рівна, а якщо встає крива, або одне плече вище іншого.
  • Подивіться, коли дитина стоїть, – чи немає у нього деформації « віконець » (Простору між опущеними уздовж боків руками і самими боками).
  • Прощупайте біля основи його шиї випирає остистийвідросток VII шийного хребця. Візьміть будь-який грузик на ниточці (схил) і, приклавши до цього виступає місця, подивіться: якщо схил проходить рівно уздовж хребта, і далі між сідничний складками – все в порядку.

При деформації висок, як правило, проходить повз сідничної складки. Це ознака неврівноваженого сколіозу, він може прогресувати, формується так звана вторинна дуги для рівноваги – викривлення хребта. При цьому утворюється S-подібний сколіоз.
Попросіть дитину нагнутися і подивіться ззаду – не випирає чи одна з лопаток і чи не формується реберний горб. Якщо ви сумніваєтеся (особливо при незначній деформації), перевірте себе випробуваним прийомом – за допомогою дзеркала. У тому ж положенні, що і в попередньому пункті, розглядайте дитину в дзеркалі – деформація відразу стане помітною.
А тепер – про родимі плями. Вони, найчастіше, не проста прикраса, а конкретний діагностична ознака. Велика кількість родимок на тілі, особливо виступаючих або нагадують гриби (на ніжці) говорить про захворювання сполучної тканини – нейрофіброматозі. Ці « родимки » можуть розростатися і на нервових стовбурах, і на слизових оболонках у формі поліпів.
Якщо ви виявите на спині в області хребта обмежені ділянки злегка посиленої пігментації шкіри (струм звані « кавові плями ») – це теж повинно насторожити: в 99% випадків така пляма вказує на якусь патологію хребта, причому як раз в місці розташування пігментації.
Сколіоз часто дасть різні ускладнення, особливо з боку опорно-рухового апарату і внутрішніх органів. Ідіопатичний сколіоз рідко протікає як ізольоване захворювання. Найчастіше він поєднується з плоскостопістю і слабкістю зв'язкового апарату. І тому радимо батькам провести з дитиною тест на плоскостопість.

У нас в магазині і на сайті « Ваше Здоров'я » ви зможете ознайомитися з усіма видами коректорів постави , а також купити з доставкою по всій Україні.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Що не можна при сколіозі
Що не можна при сколіозі
Сколіоз одна з найпоширеніших деформацій хребта. На будь-якій стадії є ряд заходів і заборон для полегшення стану і запобігання подальшого посилення. Заборони стосуються не тільки положення тіла під час роботи, але також і раціону, спорту.
30.10.2018
Детальніше
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
ля підтримки хребетного стовпа в анатомічно правильному положенні при порушеннях постави, фіксації при травмах і захворюваннях використовують спеціальні ортопедичні вироби.
14.12.2016
Детальніше
Як носити корсет для постави
Як носити корсет для постави
Все більше часу людина проводить сидячи за комп'ютером, або іншим електронним девайсом практично не стежачи при цьому за положенням тіла, зокрема спини. Це і є однією з найбільш частих причин викривлення хребта, особливо у школярів, які проводять чимало часу сидячи в школі за партою і вдома за уроками. Для допомоги в підтримуванні постави існують спеціальні корсети та коректори.
14.02.2019
Детальніше
Як дізнатися ступінь сколіозу
Як дізнатися ступінь сколіозу
Сколіоз - одне з найбільш поширений захворювань хребта, своєчасне виявлення якого дозволяє швидко і ефективно позбутися від проблеми і попередити серйозні наслідки.
03.05.2018
Детальніше
Розгорнути