Тест на плоскостопість

Дата публикации: 29.07.2010
Дата обновления: 04.04.2023

Плоскостопість - це захворювання стоп, для якого характерно сплощення поздовжнього або / та поперечного зводу, що призводить до швидкої стомлюваності, болів в стопах при ходьбі, стоянні. Але оскільки наші стопи виконують функцію «фундаменту» організму, біль може виявлятися в спині, ногах (колінних, тазостегнових суглобах), хиткість при ходьбі, порушення в поставі, головний біль і інше.
Плоскостопість часто супроводжується такими захворюваннями як сколіоз, остеохондроз, міжхребцеві грижі, нейроциркуляторна дистонія, це свідчить про необхідність - комплексного лікування плоскостопості.
 
Розрізняють такі види плоскостопості:
  1. Поздовжнє
  2. Поперечний
  3. Змішане
  4. Плоско-вальгусного стопи
Фактори, що впливають на розвиток плоскостопості:
  • спадковість (якщо у когось з рідних є / було це захворювання, потрібно бути особливо обережним: дитину слід регулярно показувати лікарю-ортопеда),
  • носіння «неправильної» взуття (на плоскій підошві зовсім без каблука, занадто вузькою або широкою),
  • надмірні навантаження на ноги (наприклад, при піднятті тягарів або при підвищеній масі тіла),
  • надмірна гнучкість (гіпермобільність) суглобів,
  • рахіт,
  • параліч м'язів стопи і гомілки (через перенесеного поліомієліту або ДЦП),
  • травми стоп.
Тест на плоскостопість:
Візьміть чистий аркуш паперу, покладіть його на підлогу. Намажте ступні дитини якимось жирним кремом і попросіть його встати на папір. Тулуб при цьому має бути прямим, ноги разом, так, щоб вага тіла могла розподілятися рівномірно. На папері залишиться чіткий відбиток стопи малюка.
Тепер візьміть олівець і проведіть лінію, з'єднавши краї підошовного поглиблення. Потім перпендикулярно цій лінії проведіть пряму, що перетинає поглиблення стопи в найглибшому місці.
Якщо відбиток вузької частини стопи займає не більше однієї третини цієї лінії - стопа нормальна. У тому випадку, коли відбиток, досягає середини лінії - у дитини плоскостопість.
Якщо ваш малюк часто підвертає ногу, іноді бувають вивихи суглобів, сплощений склепіння стопи, можна припустити, що поряд з плоскостопістю у дитини, в тій чи іншій мірі присутній і сколіоз. Якщо плоскостопість виникло, то його можна практично повністю усунути до 12 - 13 років.
Дитині, котра страждає плоскостопістю, ортопед обов'язково призначає для носіння спеціальне взуття: підходить за розміром, зроблену з натуральних матеріалів, з жорстким задником і хорошою фіксацією на нозі, з невеликим каблучком. Устілки-супінатори також підбираються індивідуально, з урахуванням форми стопи. У мережі магазинів "Ваше здоров'я" для профілактики і лікування плоскостопості можна купити якісні устілки і супінатори або замовити індивідуально.
Батьки повинні пам'ятати, що плоскостопість - це недуга, який за відсутності адекватної терапії, призводить до серйозних ускладнень і сильної деформації кісток стопи, а також хвороб опорно-рухового апарату. Своєчасне лікування та профілактика поверне дитині здоров'я і впевненість у своїй привабливості!
У більш пізньому віці може бути необхідно довічне застосування спеціальних устілок (супінаторів) або оперативне втручання . Але пам'ятайте устілки і навіть оперативне втручання на стопах - ніколи не вилікують виниклі проблеми по всьому організму через плоскостопість. Своєчасна профілактика і лікування - запорука здоров'я.
 
За консультацією та покупками звертайтеся в наші магазини, ми Вас, із задоволенням, проконсультуємо і допоможемо вибрати товар, який підходить саме Вам.


Коментарі до статті
добрий день) як визначити плоскостопість у досить дорослої людини (40-50 років)? Наявність плоскостопості, вид і ступінь у домашніх умовах. Прочитала, що головний біль може бути і з цієї причини.
Добридень! Найнадійніший спосіб – відвідати лікаря-ортопеда. Ви можете відправитися до свого лікаря або ж відвідати консультацію в нашій мережі (подробиці ви знайдете тут /news/view/352/)
Добре! Як можна замовити устілки за індивідуальним замовленням?
Добридень! Тут ви знайдете всю необхідну інформацію: /doc_n71.htm
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, які ортопедичні устілки нам підійдуть. У дитини подовжня плоскостопість, розмір взуття 31-32. (6років) Заздалегідь дякую.
Добридень!
Можемо порекомендувати дитячу напівустілку-супінатор Bambini арт. 192, Pedag (Німеччина), але вам необхідно буде точніше визначитися з розміром, т.к. у цього виробника розмірна сітка 30/31 або 32/33. Ця продукція підходить для будь-якого взуття. Також можна розглянути наступні варіанти: Дитяча устілка-супінатор УПС-001 Foot Care, (Україна), Устілка дитяча для закритого взуття Joy арт. 122, Pedag (Німеччина). Якщо ваш лікар не рекомендує індивідуальні устілки, то зверніть увагу на /item_n1708.htm
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Ортопедичні вироби для стопи
Ортопедичні вироби для стопи
Наші ортопедичні устілки і вкладиші перетворюють модельне взуття в зручне взуття !
20.02.2012
Детальніше
Як носити ортопедичні устілки?
Як носити ортопедичні устілки?
Людина проводить багато часу на ногах, стоячи або пересуваючись, при цьому стопи відчувають серйозні навантаження і втому, впоратися з якими допоможуть ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Показання для носіння ортопедичних устілок
Показання для носіння ортопедичних устілок
На думку лікарів-ортопедів носіння ортопедичних устілок показано 90% людей.
27.09.2016
Детальніше
Де купити ортопедичні устілки?
Де купити ортопедичні устілки?
При деформації, склепіння не можуть в повній мірі виконувати своє призначення і потребують корекції і підтримки, забезпечити яку здатні ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Розгорнути