Основні характеристики глюкометра

Дата публикации: 29.04.2013
Дата обновления: 02.04.2023
Основні характеристики глюкометра:
1) Середній розмір сучасного глюкометра приблизно дорівнює розміром долоні. Такі глюкометри працюють від батарейок.
2) Тест-смужки-це одноразовий елемент, що містить хімічні речовини, які вступають в реакцію з глюкозою, що міститься в краплі крові, і використовуються під час кожного вимірювання. У деяких моделей цей елемент - у вигляді пластикової смужки з невеликим плямою, просоченим глюкозооксидаза та іншими компонентами. Кожна смужка використовується один раз, а потім викидається. Іноді замість смужок, в деяких моделях використовуються диски, які можуть бути використані для декількох вимірювань.
3) Оскільки тест-смужки можуть варіюватися від партії до партії, в деяких моделях потрібно, щоб користувач вручну вводив код, розташований на пляшечці з тест-смужками або на платівці, яка додається до тест-смужках. Вводячи код у глюкометр, прилад буде градуйований для даної партії тест-смужок. Однак, якщо цей процес здійснити неправильно, показання глюкометра можуть бути до 4 ммоль / л (72 мг / дл) неточними. Унаслідок неправильно запрограмованого глюкометра, можуть виникнути серйозні наслідки для пацієнтів, активно бореться з діабетом. Це може підвищити ризик розвитку гіпоглікемії у пацієнтів. Як варіант, деякі тест-смужки містять інформацію, інші містять мікрочіп в упаковці з смужками, які можуть бути вставлені в прилад. Ці варіанти зменшують імовірність помилки під час користування глюкометром.
4) Обсяг зразка крові: розмір краплі крові, необхідний для різних моделей, варіюється від 0,3 до 1 мкл. (Старі моделі вимагають зразок крові більшого розміру, як правило, він визначається як "висяча крапля" з пальця.) Менші обсяги зразків крові знижують частоту непродуктивних уколів.
5) Альтернативні зони взяття зразка крові. Зменшення розміру зразка крові дозволили «тестування альтернативних зон» - поколювання передпліччя або інших менш чутливих областей, а не тільки кінчиків пальців.
6) Час прояв результатів. Час, що витрачається на читання тест-смужки, може варіюватися від 3 до 60 секунд, в залежності від різних моделей.
7) Екран. Значення рівня глюкози відображається в невеликому віконці в мг / дл або ммоль / л
8) Час / пам'ять. В даний час всі глюкометри включають в себе функцію встановлення користувачем дати і часу, а також - пам'яті результатів тестування. Функція пам'яті є важливим аспектом лікування діабету, так як вона дозволяє пацієнтові вести облік протікання хвороби і визначити тенденції та закономірності у зміні уровеня глюкози в крові протягом декількох днів або тижнів. Більшість чіпів пам'яті може відображати середню величину останніх свідчень рівня глюкози. Відомий недолік всіх глюкометрів - це те, що на годиннику часто буває встановлено неправильне час (тобто - через різницю в часі, статичної електрики, і т.д. ..) і, отже, існує можливість спотворення часу результатів тестування і визначити середню модель зразка важко.
9) Передача даних: На сьогоднішній день багато прилади мають більш витончені можливості по обробці даних. Багато хто може завантажувати дані в комп'ютер, імеющемій матеріали забезпечення управління даних щодо діабету за допомогою кабелю або за допомогою інфрачервоних променів і відображати результати перевірки. Деякі глюкометри дозволяють протягом дня введення додаткових даних, таких як доза інсуліну, кількість споживаних вуглеводів, або фізичну активність. Деякі моделі глюкометрів об'єднали з іншими пристроями, такими як пристрій для ін'єкцій інсуліну, стільникових передавачів і навіть з іграми для хлопчиків.


Коментарі до статті
Доброго дня. Порекомендуйте, будь ласка, глюкометр для періодичного вимірювання глюкози, бажано електрохімічний.


Вам також може бути цікаво

Як вибрати глюкометр
Як вибрати глюкометр
Ви повинні взяти до уваги деякі характеристики при виборі глюкометра , про які ми докладно Вам розповімо в нашій статті .
13.11.2011
Детальніше
Інструкція з користування глюкометрів
Інструкція з користування глюкометрів
Отже , як користуватися глюкометром ?
23.04.2013
Детальніше
Контроль рівня цукру в крові на дому
Контроль рівня цукру в крові на дому
Цукровий діабет - це порушення роботи одного з ділянок ендокринної системи, яке характеризується підвищенням рівня глюкози в крові. Протягом цього захворювання характеризується порушеннями в багатьох системах і органах - погіршується зір, страждає серцево-судинна система, порушується здатність організму до регенерації.
20.12.2017
Детальніше
Чи потрібно здавати кров натщесерце?
Чи потрібно здавати кров натщесерце?
Здача аналізу крові для більшості з нас, хоч і невеликий, але все ж стрес. Крім того, що сама процедура неприємна, але ми ще повинні йти на додаткові жертви у вигляді відмови від ранкової кави і сніданку. Але чи для всіх аналізів це так важливо і що буде, якщо здати кров не натщесерце? Про це потрібно поговорити окремо.
03.03.2020
Детальніше
Розгорнути