Все про крокомір

Дата публикации: 18.04.2013
Дата обновления: 31.03.2023

Все більше і більше людей починають проводити час за кермом автомобіля, стоячи або сидячи в громадському транспорті, тим самим несвідомо зменшуючи фізичне навантаження. Це призводить до високого рівня ожиріння, високого кров'яного тиску, артриту, головний біль та утрудненого подиху. Як впоратися з цією зростаючою проблемою? Елементарно - просто рухатися! Чи не рукою або шиєю ... а всім тілом. Ідіть на прогулянку! Для втрати ваги потрібно від 12000 до 15000 кроків у день. Це допоможе Вам досягти вашої мети. Але у кого є час, щоб вважати кроки? Ось де буде в допомогу крокомір ...

Крокомір - це, як правило, портативний електронний або електромеханічний пристрій, яке підраховує кожен крок людини шляхом вимірювання руху стегна людини. Оскільки відстань кроку кожної людини змінюється, потрібно неофіційна класифікація кроку користувача, якщо бажано уявлення пройденої відстані в одиницях довжини (наприклад, в кілометрах або милях). Хоча в даний час існують крокоміри, які використовують електроніку та програмне забезпечення для автоматичного визначення того, як змінюється крок людини.

Спочатку використовуючи в спорті і ентузіастами фітнесу, крокоміри в даний час стають популярними в якості повсякденного вимірювача вправи і мотиваційним чинником. Використовуючи його на поясі цілий день, можна дізнатися, скільки кроків зроблено власником, а також можна прорахувати кількість кілометрів, пройдених за день. Деякі крокоміри можуть помилково зафіксувати руху, не рахуючи ходьбу, наприклад, рух під час зав'язування шнурків, або удари під час їзди на автомобілі; хоча самі передові крокоміри фіксують мінімум таких «хибних кроків». Лічильник кроків може стати стимулятором втрати надмірної ваги і підтримки себе у формі. У цілому 10 000 кроків на день, що еквівалентно 8,0 км, - це рекомендований стандарт активного способу життя, хоча цей момент оскаржимо експертами. Крокомір все більше інтегруються з портативними побутовими електронними пристроями, такими, як музичні плеєри, смартфони і мобільні телефони.

Крокомір може бути мотиваційним інструментом для людей, охочих поліпшити свою фізичну форму. Існує безліч сайтів, на яких люди можуть відслідковувати свій прогрес, проте в багатьох також можна знайти рядок введення в щоденному календарі для підрахунків кроків і кількості ударів серця для додаткової мотивації. Як було показано в ході клінічних досліджень, крокоміри збільшують фізичну активність, знижують рівень артеріального тиску та індекс маси тіла. Основним мінусом апарату є загальна недоступність для літніх людей з обмеженими фізичними можливостями або людей з хронічними захворюваннями. Одним з критичних зауважень шагомера є те, що він не фіксує інтенсивність, але це можна виправити, зробивши мета кроку обмеженою в часі (наприклад, 1000 кроків за 10 хвилин, це вважається помірним фізичним навантаженням)

 



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Вибір шагомера
Вибір шагомера
Як же вибрати крокомір ?
25.04.2013
Детальніше
Як правильно налаштувати крокомір?
Як правильно налаштувати крокомір?
Крокомір (педометр) - це прилад для вимірювання параметрів, що характеризують активність людини під час ходьби.
03.01.2017
Детальніше
Де купити крокомір?
Де купити крокомір?
Крокоміри відносяться до категорії домашня медтехніка і стануть у нагоді як досвідченим спортсменам, так і тим, хто прагне вести правильний спосіб життя, правильно харчуватися, покращити і зберегти здоров'я.
26.01.2017
Детальніше
Як вибрати крокомір?
Як вибрати крокомір?
Для того, щоб розуміти виконується ця норма чи ні, існують спеціальні вимірники – крокоміри. Їх функція – точний підрахунок кроків протягом дня і вимірювання пройденої відстані.
26.01.2017
Детальніше
Розгорнути