види милиць

Дата публикации: 04.04.2013
Дата обновления: 06.04.2023
Розглянемо види милиць докладніше:
Милиці пахвові - це найбільш поширений тип. Найчастіше їх використовують люди з тимчасової недієздатністю або незначних, тимчасових травмах. Дерев'яні або алюмінієві моделі можуть бути легко пристосовані під Ваш загальний зріст і довжину рук. У стаціонарному положенні верхня частина милиці повинні витягуватися з точки пахвовій частині милиці (ширина якої повинна бути в розмірі двох-трьох пальців) до статі (15-20 см з зовнішньої сторони вашої ноги). Рука повинна знаходитися на рівні, який дозволяє згинати лікті приблизно на 30 °. Якщо ви не можете стояти, просто відніміть 40 см від вашого зростання, для визначення необхідної для Вас висоти милиці.
регулювання:
Телескопічним чином змінюється висота стійки. Для цього використовуються різні гвинти, затискачі та інші пристрої. Коордініруюется і висота рукоятки.
призначення:
Пошкодження нижніх кінцівок в тих обставинах, коли хворому складно утримувати свою вагу через: ослаблених м'язів ніг, похилого віку, повноти.
розміри:
Та як милиці мають широкий діапазон регулювань, чіткого критерію за розміром не існує. Однак розрізняють:
пахвові милиці для дітей
пахвові милиці для дорослих
пахвові милиці під нестандартну фігуру
Милиця під лікоть (канадки) - це тип милиці з манжетою на передпліччі, який його охоплює. Милиці під лікоть призначалися для людей з постійною або довічної інвалідністю. При використанні цього милиці рука прослизає в манжеті і захоплює рукоятку. Манжети, як правило, зроблені з пластику або металу, можуть бути в формі півкола або повного кола з отвором V-типу попереду, що дозволяє передпліччя вислизнути в разі падіння. Цей тип милиць дозволить вам згинати лікоть на 15 ° -30 °. Ця можливість дозволяє руці витримувати велику вагу. Милиця дожжен стосуватися статі на відстані 5-10 см з зовнішньої сторони від ноги і 15 см - перед нею. Манжет на милиці повинен знаходитися на відстані 2,5 см-4 см від нижньої задньої частини ліктя.
регулювання:
Телескопічним чином змінюється висота стійки. В окремих моделях також регулюється відстань від манжети до рукоятки.
призначення:
при стійких порушеннях опорно-рухового апарату (в період тривалого використання милиць).
У період пізньої реабілітації після травм нижніх кінцівок тоді, коли хворий має можливість повністю або частково утримувати свою вагу.
Для отримання належного ефекту від використання милиць, необхідно знати певні правила користування ними:
Перед тим, як почати ходити на милицях, поступово рухайте вага на здорову ногу. Перемістіть милиці перед вами в точку, в якій Ви можете підтримувати тіло в стабільному положенні. Перед маховим рухом перенести Ваш вага зі здорової ноги в руки, переміщаючи тіло за допомогою милиць, так як вони приймають вагу тіла на себе. Поставте здорову ногу в передню точку, знову підтримуючи баланс, і перенести свою вагу назад на ноги. Потім перемістіть милиці вперед, щоб повторити рухи.
Дослідження показали, що під час махового руху ходьби на милицях, зап'ясті приймає на себе третину Вашої ваги.
Ніколи не підтримуйте себе за допомогою пахв. Тримайтеся за рукоятки.
Під час ходьби, не намагайтеся рухатися занадто швидко або долати занадто довгі відстані. Тримайте милиці близько до вашого тіла.
Як правило, пацієнти використовують «хитку ходу», під час якої милиці знаходяться попереду в стійкому положенні, після чого ноги проходять через них.
Під час переміщення по сходах дозвольте кому-небудь допомогти Вам.
Під час переміщення вниз по сходах, помістіть милиці на сходинки на порядок нижче і зробіть крок вниз здоровою ногою.
Під час переміщення вгору по сходах, зробіть крок здоровою ногою на сходинку на порядок вгору, потім проведіть туди милиці.
Ви можете самі адаптувати під себе комфорт милиць.
Зручність під час ходьби на милицях може стати проблемою, так як ваше тіло спочатку пристосовується до них. М'які насадки на рукоятки і пахвові області можуть бути придбані в мережі магазинів «Ваше здоров'я». У нас є послуга - прокат милиць , це дуже зручно якщо травма незначна і Вам милиці потрібні на мінімальний період.
Якщо після прочитання нашої статті у Вас виникли питання, як вибрати милиці або як ними користуватися, продавці мережі магазинів «Ваше здоров'я» з радістю допоможуть Вам зробити правильний вибір.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати милиці ?
Як вибрати милиці ?
Милиці покликані зменшити (зняти) навантаження з хворої кінцівки за рахунок збільшення опори , а також перенесення маси тіла на руки і верхню частину тулуба. На перший погляд всі ці вироби виглядають приблизно однаково , проте є кілька важливих нюансів , які слід враховувати при покупці. Щоб зрозуміти , як вибрати милиці , для початку, слід знати , які їх види існують , зважити переваги і недоліки кожної моделі.
20.03.2014
Детальніше
Для чого потрібні милиці ?
Для чого потрібні милиці ?
Люди з давніх часів використовували підтримуючі пристрої , коли з тієї чи іншої причини втрачали можливість нормально ходити .
01.04.2013
Детальніше
Як правильно вибрати милиці
Зі статті ви дізнаєтеся які бувають типи милиць, чим вони відрізняються, в чому їх особливості і як грамотно підібрати відповідні милиці.
19.04.2024
Детальніше
Розгорнути