Для чого потрібні ходунки ?

Дата публикации: 29.03.2013
Дата обновления: 01.04.2023

Ніхто не застрахований від аварій, травм в погану погоду, від банальних неосторожностей будинку, на роботі, на відпочинку або в транспoрте може стати причиною тимчасової втрати людиною возмoжность пересування без посторoнней допомоги. Кращим виходом і помощнікoм в таких ситуаціях стaнет спеціальна кoнструкцию, яка називаeтся ходунки.
Ходунки - засіб реабілітації інвалідів, дорослих, людей похилого віку. Основна функція ходунків - це допомога при ходьбі людям з тими чи порушеннями опорно-рухового апарату. Вони зменшують навантаженням на нижні кінцівки, дозволяють зберегти рівновагу, а так само значно покращують координацію.
Ходунки роблять пересування будинку набагато легше, прискорюють процес реабілітації і востановления в післяопераційний період, і після тривалих хвороб, також рекомендуються людям похилого віку, у яких є боязнь падіння і за допомогою них багато хто може виходити на вулицю.
Ходунки для дорослих , якщо їх порівнювати з іншими опорними засобами реабілітації, забезпечують кращий рівень рівноваги і стійкості при ходьбі за рахунок широкої опорної бази. Виготовлені вони з полегшених матеріалів для того, щоб вони були легкими в пересуванні. Багато моделей компактно складаються, регулюються по висоті, можуть бути як крокуючою, так і нешагающімі, також в мережі магазинів "Ваше Здоров'я" представлена універсальна модель - вони можуть бути крокуючою або стаціонарними.
Варто звернути увагу на ролери - роллатори, якщо порівнювати їх з милицями або тростини, то ролери більш стійкі і надійні, за рахунок більшої площі опори, але їх конструкція більше і менш звична.
Використовувати ходунки для інвалідів простіше, ніж всі згадані вище пристосування.
Сподіваюся наша стаття трохи допомогла Вам розібратися в тому, що таке ходунки і для чого вони потрібні.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Як доглядати за хворим після перелому шийки стегна?
Перелом шийки стегнової — це порушення цілісності кістки стегна в зоні шийки, яке небезпечно для пацієнтів будь-якого віку. Характеризується тривалим зрощенням, що супроводжується болючістю у всіх хворих, починаючи з 30 років.
10.03.2017
Детальніше
Як вибрати ходунки ?
Як вибрати ходунки ?
На жаль , життя не завжди повна лише приємних сюрпризів. Підчас , трапляються ситуації , коли людина внаслідок травми , операції або просто похилого віку не може пересуватися самостійно. У цьому випадку найбільш зручним пристосуванням стануть ходунки.
24.03.2014
Детальніше
Види ходунків для дорослих
Коли використовуються ходунки для дорослих?
Коли використовуються ходунки для дорослих?
Ходунки – це медичне обладнання, яке використовується для відновлення і поліпшення порушеною в результаті операції або травми рухової активності і полегшення пересування людей похилого віку, а також пацієнтам з обмеженими фізичними можливостями.
09.03.2017
Детальніше
Розгорнути